Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

V baru létaly židle i sklo a komando s noži, obušky a sekerami napadlo ochranku

V této ostravské herně se rvačka mezi ochrankou a ozbrojenou skupinou strhla
 (Autor: Google.com)
Autor: šim - 
15. ledna 2015
13:41

Dva podnapilí hosté ostravské herny se dostali do potyčky s ochrankou, která je z podniku vykázala. Jeden z nich si pak na pomoc přivolal teleskopickými obušky a tyčemi vyzbrojenou skupinu Romů, kteří se do ochranky pustili.

Podle policie a záchranky museli být po rvačce v herně Intacto v Ostravě-Bělském lese ve středu v podvečer ošetřeni tři muži ve věku 24, 25 a 43 let. Mají střední poranění, tržné rány na hlavě po ranách tyčí a řezné rány na zádech. Všichni by měli být členy místní ochranky, s nimiž si přišla vyřídit účty skupina ozbrojených Romů.

Ochranka jednoho z nich spolu i s jeho kumpánem jen chvíli před útokem vykázala z podniku, kde v podroušeném stavu dělali výtržnosti. Po chvíli do herny vešlo asi šest Romů, kteří se porozhlédli a odešli. Bylo to zřejmě mapování terénu a situace.

Než si ochranka stačila zavolat posilu, přijelo prý na místo asi deset aut, většinou drahých mercedesů. „Z nich vyskákalo asi čtyřicet, možná až padesát Romů,“ popsal iDnes.cz situaci svědek. Podle něj měli muži u sebe sekery, teleskopické obušky, tyče a nože. Začali se hrnout do podniku, v čemž jim chtěla ochranka zabránit. V bojovou scénu se proměnila jak herna, kde prý vzduchem létalo sklo, židle i popelníky, ale také prostranství před barem. V následné bitce tři muži z ochranky utrpěli zranění. Než na místo stačila přijet policie, většina útočníků byla pryč.

Místní romský předák Josef Stojka pro iDnes.cz uvedl, že zranění jsou prý i na straně Romů. Celkem je prý zraněno osm lidí. Jeden z členů ochranky zase novinářům vypověděl, že to rozhodně nebyl první útok a že se určitě jedná o organizovanou skupinu.

Policie případ vyšetřuje, vyslýchá svědky a čtyři osoby zadržela. Mluvčí policie Holčáková navíc vyzvala veřejnost, pokud má nějaké informace k bitce, ať ji kontaktuje na linku 158.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině