Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Za zavražděného policistu z Paříže pláčou i na Slovensku: Zamiloval se tam!

Autor: simao - 
14. ledna 2015
07:49

Kolegou zavražděného policisty-muslima Ahmeda, kterého popravili teroristé, když ležel na zemi, byl Frank. S oběma strážci zákona se včera naposledy se státními poctami loučili v Paříži. Najevo přitom vyšlo, že pro Franka hluboce truchlili i na Slovensku. Našel tam totiž lásku, když tam v minulosti sloužil!

Ahmed Merabet (†40) a Frank Brinsolaro (†49). To byla dvojice policistů, kteří zasahovali u redakce časopisu Charlie Hebdo. A které spolu s dalšími deseti lidmi z redakce zabili pařížští vrazi Said a Chérif Kouachiové.

Policejní důstojník Frank Brinsolaro byl přidělen jako ochrana šéfredaktora časopisu Stéphana Charbonniera alias Charba. Byl ženatý a měl dvě děti. O tátu je však připravili teroristé. „Je nutné, aby se celá Francie postavila proti tomu. Nemůžeme dopustit, aby (terorismus) narušoval naši svobodu projevu a podkopával autoritu státu,“ uvedl při pietě Frankův bratr a dodal: „Někdy má člověk pocit, že je policie občany špatně chápána. Ale nesmíme zapomínat, že to, co se stalo, ukazuje, že policista je vždy připraven zasáhnout, když má chránit národ.“

Brinsolaro přitom před tím, než chránil šéfredaktora Charba, pracoval i za hranicemi. Na Slovensku! Píše o tom Pravda.sk. A co víc, policista si tam našel lásku.

K policii se Brinsolaro přidal, když mu bylo 18 let. Za svou kariéru stihl mnohé. Pracoval i v Afghánistánu jako ochranka francouzských diplomatů. Na Slovensku prý sloužil krátce po vytvoření samostatného slovenského státu při francouzském velvyslanectví v Bratislavě.

Frankova slovenská mise trvala až čtyři roky, během nichž začal randit s mladou Slovenkou. „Prožili spolu hezký čas a plánovali budoucnost. Když se ale blížil konec Brinsolarovy mise na Slovensku, jeho přítelkyně upřednostnila zůstat v rodné zemi před následováním své lásky zpátky do Francie,“ řekl Pravdě její zdroj. Totožnost Slovenky neprozradil. Zpráva o vraždě jí otřásla, má však nyní již vlastní rodinu, a tak chtěla zůstat mimo pozornost médií.

Vedle policistů Brinsolara a Merabeta ve Francii uctili i památku mladé policistky Clarissy Jean-Philipppe (†27), která zemřela den po atentátu na Charlie Hebdo na jižním předměstí Paříže. Zabil ji terorista Amédy Coulibaly, který zabil čtyři lidi v obchodě s košer lahůdkami v centru francouzské metropole.

porfi ( 14. ledna 2015 16:47 )

 Kdo Vy? Ano jste takova Koza hihi...to myslim sedi..

pekna.potvora ( 14. ledna 2015 12:29 )

to sa má tak koza čím chváliť, teda..

jentakjen.voght. ( 14. ledna 2015 12:27 )

To si vyříkejte doma a sem to netahej!

porfi ( 14. ledna 2015 12:15 )

Jste hloupy a zamindrakivany pan...asi male prirozeni?

jentakjen.voght. ( 14. ledna 2015 12:11 )

No tak pr.cal slovenskou čubičku, no a co?

Zobrazit celou diskusi