Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šokující video z místa činu: Teroristy po vystřílení redakce zachytila amatérská kamera!

Autor: kat, ČTK - 
13. ledna 2015
22:13

Z tohoto videa běhá mráz po zádech. Dva muži v černém naprosto klidně nakládají své samopaly do auta a odjíždějí. Přitom před pár sekundami vystříleli redakci satirického časopisu Charlie Hebdo. Ano, záběry skutečně ukazují bratry Saida (†34) a Chérifa (†32) Kouachiovy těsně po útoku na redakci francouzského týdeníku!

Vítězná gesta, pokřik „Pomstili jsme Mohameda!“... A pak už jen sbalit „fidlátka“ a vyrazit. Odjezd teroristů z místa činu ale nepřipomínal zběsilý úprk před policií – naopak! V klidu si odložili samopal na střechu auta, prohodili pár slov, dobili zbraně, volným krokem nastoupili do vozu a vyrazili.

Za rohem už na ně sice čekalo policejní auto, to pro ně ale nebylo žádnou velkou překážkou. Zkušeně otevřeli dveře auta a zpoza nich zahájili střelbu. Strážcům zákona nezbylo než z ulice vycouvat a teroristům umožnit snadný úprk... Tak vypadá nově zveřejněné amatérské video teroru v Paříži, které uveřejnily agentura Reuters a televize CNN.

Bratry Kouachiovy zlikvidovali poté, co ukradli auto, dostali se až do obce Dammartin-en-Goële ležící asi 40 kilometrů severovýchodně od Paříže. Tam pak vnikli do místní tiskárny Création Tendance Découverte ležící v tamní průmyslové zóně, kde zadrželi rukojmího, jehož později propustili. Krátce po 17:00 SEČ na ně zaútočily speciální jednotky, z místa se ozvaly výbuchy a střelba a nad objektem se vznášel dým. Podle AFP policie oba muže zastřelila, když vyběhli z úkrytu a pálili na bezpečnostní síly.

Podle jemenských představitelů starší z bratrů, Said Kouachi, navštívil v roce 2011 Jemen, kde se setkal s radikálním duchovním a členem teroristické sítě Al-Káida Anvarem Avlakím. V řadách teroristů údajně i nějaký čas bojoval. Napojení na Jemen potvrdil pro televizní stanici BFM TV i jeho bratr Chérif. Řekl, že byl vyslán do Francie a financován odnoží sítě Al-Káida v Jemenu. Ta po smrti teroristů vydala prohlášení, že útok na Charlie Hebdo řídila.

erikcom ( 29. ledna 2015 12:32 )

A co dělalo to individuum co to natáčelo ?? volalo vůbec policii

sars ( 14. ledna 2015 09:47 )

 Proč je ti policiste asi nechali odjet? Bylo potřeba aby celá Evropa viděla jaky je to boj, trochu vic to vygradovat. Ti lidé v te redakci byly využiti k vyšším cílům.

sars ( 14. ledna 2015 09:42 )

 Celé to dění okolo muslimského terorismu, velmi připomíná ,, křištálovou noc ve fasistickem Německu v roce 38. Ta začala taky v Paříži, ta analogie je zjevná, pouze role se odměnili, .Tenkrát vraždili židovské obyvatelstvo příslušníci gestapa,.Dnes jsou v hlavni roli muslimové a křesťani. Z toho plyne možnost třetí války. Zastavit se to nedá, běžný občan je absolutně bez vlivu na politické dění a ne jen u nás.

zaviracispendlik ( 14. ledna 2015 08:31 )

zaviracispendlik ( 14. ledna 2015 08:31 )

kde sebrali super výstroj????, tu mají policajti jenom v protiteroristických oddílech

Zobrazit celou diskusi