Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vyšetřovatel Charlie Hebdo: Zastřelil se po schůzce s pozůstalou!

Autor: ljš - 
13. ledna 2015
05:00

Byl jedním z těch, kteří měli důkladně vyšetřit útok teroristů na pařížský satirický týdeník Charlie Hebdo, ale zřejmě toho na něj bylo moc. Vyšetřovatel Helric Fredou (†44) se zastřelil služební pistolí na policejní stanici v Limoges. Sebevraždě předcházela schůzka s příbuznou jedné z obětí masakru.

Podle televize France 3 trpěl Fredou od roku 2013 depresemi, protože našel v práci mrtvého kolegu. Teď musel čelit pohledu na smrt a bolest, kterou způsobila, znovu a tlak nedokázal ustát.

V noci ze středy na čtvrtek, když měl za sebou den plný krve, slz a bolesti, a především poté, co musel tragédii vysvětlovat jedné z pozůstalých, se rozhodl ukončit svůj život.

Zprávu spojenou s vražděním v pařížské redakci satirického časopisu Charlie Hebdo, kterou měl za úkol zpracovat, už neodevzdal a zastřelil se. Stal se tak v podstatě osmnáctou obětí teroristických útoků.

Pohřby

Teroristické útoky dál hýbou světem. V úterý budou pohřbeny čtyři židovské oběti pátečního teroristického útoku v Paříži. Pohřbu se zúčastní prezident Reuven Rivlin i premiér Benjamin Netanjahu. Němečtí muslimové svolali na dnešek do Berlína manifestaci, na níž se chtějí distancovat od atentátníků z Paříže. Přijde na ni kancléřka Angela Merkelová.

Těla obětí Yohana Cohena, Yohava Hattaba, Philippa Brahama a Françoise-Michela Saady spolu s jejich rodinami dopravilo dnes nad ránem do Izraele letadlo společnosti El Al. Pohřeb se koná v Izraeli na žádost příbuzných.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

janina7777 ( 13. ledna 2015 16:13 )

slabá povaha

uzjenacase ( 13. ledna 2015 12:21 )

vog.hte vohnutej

uzjenacase ( 13. ledna 2015 12:20 )

prd,voghte

katkom ( 13. ledna 2015 11:27 )

Díky ruským teroristům. Asi se jim nehodil do plánů, jak rozeštvat Evropu a USA.

porfi ( 13. ledna 2015 09:32 )

abcd....jak Vas tady tak pozoruji..mate asi nejaky.mindrak..neb sex.neukojitelnost...najdete si nejakeho poradneho chlapa..

Zobrazit celou diskusi