Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Další útoky teroristů na novináře: V Německu vypálili redakci, v Belgii hrozili bombou

Autor: ČTK, lm - 
11. ledna 2015
17:14

Další útok islámských radikálů? Hamburská redakce listu Hamburger Morgenpost, který přetiskl karikatury z francouzského časopisu Charlie Hebdo, se stala terčem žhářského útoku!

Redakce severoněmeckého listu Hamburger Morgenpost, který přetiskl karikatury proroka Mohameda z francouzského satirického časopisu Charlie Hebdo, se dnes ráno stala terčem žhářského útoku. Oznámila to tamní policie, podle které si však útok nevyžádal žádné zraněné.

"Do okna (pachatelé) vhodili nejprve kameny a pak zápalné zařízení," řekl agentuře AFP policejní mluvčí. Požár, který vzápětí vypukl, "poškodil dvě místnosti, ale oheň se podařilo rychle uhasit", dodal.

Policisté v souvislosti s útokem zatkli dvě osoby, další podrobnosti však mluvčí neupřesnil. Vyšetřování pokračuje.

Hamburský deník přetiskl na titulní stránce tři karikatury pocházející z Charlie Hebdo po středečním útoku na redakci francouzského časopisu.

Islamisté Chérif a Said Kouachiovi zabili při útoku na pařížské sídlo časopisu 12 lidí. Další terorista Amedy Coulibaly pak v oblasti Paříže ve čtvrtek připravil o život mladou policistku a v pátek usmrtil čtyři lidi v židovském lahůdkářství, kde také držel několik hodin 15 osob jako rukojmí. Policisté v pátek všechny tři teroristy zastřelili.

Podle dnešního vydání německého deníku Bild z rozhovorů vůdců extremistické organizace Islámský stát odposlechnutých americkou rozvědkou vyplývá, že teroristické útoky spáchané v tomto týdnu ve Francii by údajně mohly být začátkem vlny atentátů, které zachvátí evropský kontinent. Žádný konkrétní plán ale zatím není znám.

Odpoledne pak byla v Bruselu evakuována redakce největšího francouzsky psaného deníku Le Soir kvůli anonymnímu telefonátu s hrozbou pumového atentátu.

Výhrůžka atentátem přišla v době, kdy v ulicích Bruselu pochodovalo více než 10.000 účastníků "občanského pochodu proti nenávisti a za svobodu vyjadřování" v reakci na krvavé útoky islámských radikálů v Paříži.

katkom ( 11. ledna 2015 18:48 )

Proto, že jsem proti Rusku neznamená, že jsem komunista. Bože to jsou primitivní názory. Nauč se rozlišovat co píši já a co kloni. Je vidět, že jsi zamrazený pouze na dobu komunistickou a porevoluční, ale my jsme mnohem dál. Rusko je největší agresor všech dob a pokud to nevidíš, tak se začni zajímat kolik zemí obsadilo Rusko od druhé světové a jakou rozlohu má Rusko-největší stát světa!!! Takže si to srovnej v hlavičce a nedělej ze sebe pasáka Rusům.

katkom ( 11. ledna 2015 18:46 )

Jediný stát, který žije a přežívá z válek je RUSKO. Největší kšeft je válka. Se Sýrií mu to Obama zablokoval, s Ukrajinou to nedopadlo, tam už to bylo až moc viditelné, tak to zkouší rozeštvat přes Evropu, aby ho hospodářsky nepředehnala. RUSKO má příšerné ekonomické problémy a bez další války jde dolu, což činitelé nepřipustí. Tohle se už opakovalo x krát v dějinách, jen tak blízko se to neodehrálo, proto to z vás nikoho nezjímalo. Ne Islám, ale RUSKO ohrožuje svět. Tak jako si zaranžovali ukradení Krymu, tak si zaplatili tohle. Jak jinak by tohle mohlo fungovat. Užasně tím oslabí evropskou ekonomiku.

wandzi ( 11. ledna 2015 18:10 )

https://www.facebook.com/ivcrn?fref=nf

tesarl ( 11. ledna 2015 17:46 )

Moji oblíbenci , najdete je u článku Zbabělí islámští teroristé! Bombu odpálili na těle teprve desetileté holčičky .

tesarl ( 11. ledna 2015 17:44 )

Anděly si neber do huby, Satane666.

Zobrazit celou diskusi