Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Zeman o muslimech: Když se nepřizpůsobí, deportujte je!

Zeman by nepřizpůsobivé přistěhovalce deportoval
Zeman by nepřizpůsobivé přistěhovalce deportoval  (Autor: ČTK)
Autor: ljš - 
10. ledna 2015
19:34

Muslimové, kteří se nepřizpůsobí poměrům ve své nové vlasti, by měli být deportováni. V rozhovoru pro Deník to uvedl prezident Miloš Zeman.

„Každý má žít ve své původní zemi. Něco jiného je cestovat a poznávat jiné kultury a něco jiného ve své původní vlasti pro její prospěch pracovat. Myslím, že tito lidé by měli žít ve svých zemích, tam praktikovat svoje náboženství a nepokoušet se narušovat normální život v zemích, které mají jinou kulturu,“ myslí si Zeman.

Dodal, že i když se radikálové narodí v západní Evropě, dál přísluší spíše k muslimským zemím jako Alžír, Mali atd. "Je tam jakási genetická závislost," vysvětlil Zeman. „Čech ale zůstává Čechem i tehdy, když žije ve Francii. Zatímco 
v případě Čechů není problém odlišné kultury, Čech se ve Francii dokáže skvěle adaptovat, viz Milan Kundera, tak lidé z těchto zemí zmíněnou adaptační schopnost nemají. To není kritika, to je konstatování,“ dodal.

Podle něj vše závisí právě na ochotě těchto lidí se adaptovat. „Řekl bych jim: Pokud nedokážete přijmout pravidla hostitelské země, a vraždění novinářů rozhodně není přijímání pravidel, vraťte se domů do své původní vlasti,“ uzavřel.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

blooroses ( 12. ledna 2015 15:48 )

Hrozbu nikdo nepopírá, ta je zřejmá již dlouho. Ale právě od Zemana a právě až teď jde pouze o populistické nereálné řeči.

blooroses ( 12. ledna 2015 15:46 )

Podle údajů Českého statistického úřadu v České republice žije 3 385 muslimů. Neoficiální údaje pocházející od nejrůznějších osob a institucí však hovoří přibližně o deseti až dvaceti tisících muslimech nejrůznějšího etnického původu a odlišné intenzity vztahu k vlastnímu náboženství. To je ti málo?

blooroses ( 12. ledna 2015 15:42 )

Populistické řeči, jejichž neproveditelnost zapříčinil před lety Zeman sám, snad něco změní? Když o tom nic nevíš, tak tu nikomu nenadávej.

blooroses ( 12. ledna 2015 15:39 )

přesně tak

blooroses ( 12. ledna 2015 15:38 )

Do EU jsme skutečně nikdy lézt neměli. Já byl od počátku proti. Jenže vyznavače Koránu k nám zatáhl kvůli politickým čachrům Zeman dávno před členstvím v EU a všemožně jim usnadnil aby se tu zabydleli tak aby byli prakticky nevyhostitelní, tudíž ty jeho současné řeči o deportaci jsou jenom vědomě lživý populizmus.

Zobrazit celou diskusi