Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pohřby policistů, kteří zemřeli při nehodě: Bratr mladšího z nich se zhroutil zhroutil!

Autor: jp, ljš - 
7. ledna 2015
11:35

Jeden chtěl být policistou od malička, druhý se pro vstup k policii rozhodl na vojně. Oběma se to stalo osudným. Zemřeli při tragické nehodě, když se policejní dodávka střetla na ledovce s projíždějícím kamionem. Dnes se s nimi rozloučili jejich rodiny a známí.

Milan D., který podle informací Blesk.cz nastoupil k policii hned po maturitě, měl služební pohřeb se všemi poctami. Před obřadní síní hrála policejní hudba a čestná stráž vypálila tři salvy.

Jeho rakev byla samozřejmě přikrytá českou státní vlajkou a po písních Daniela Landy, které mu rodina vybrala, zazněla také česká hymna. Emotivního posledního rozloučení se zúčastnily asi tři stovky lidí. Nejhůře tragédii nese bratr zesnulého, který se na konci obřadu zhroutil a při odchodu ze síně ho musely podpírat příbuzné.

Video Pohřeb tragicky zesnulého policisty - Jitka Pecharová
Video se připravuje ...

Od 13 hodin se pak v hradeckém krematoriu uskutečnil pohřeb jeho staršího kolegy Jiřího D. (†56), který také zemřel při nehodě. Hustě sněžilo, stejně jako v onen osudný den. Přesto se na pohřbu sešel dvojnásobný počet lidí, než na prvním rozloučení s Milanem D. Na tragicky zesnulého zavzpomínal i ředitel krajské policie Martin Červíček: "Byl kriminalistou 33 let. Nejvíc ho naplňovalo být pátračem."

Jiří D. se pro službu v policejním sboru rozhodl na vojně, původně byl pekařem. Stal se z něj vášnivý sběratel policejních autíček, čepic a nášivek. Se svým tátou se loučily i jeho dvě děti, jeho dcera chce jít v jeho šlépějích. In memoriam dostal Jiří D. svá poslední vyznamenání.

monsegur ( 7. ledna 2015 20:15 )

A takoví, co porušují pravidla silničního provozu a bezpečné jízdy, nás ostatní řidiče budou buzerovat za prošlé lékárničky!

pelagie ( 7. ledna 2015 18:32 )

protože jsou to zrůdy, kterým dělá dobře týrat němou tvář...vždy když to slyším tsak jemi do breku.....

misha46 ( 7. ledna 2015 17:44 )

A za co vyznamenání IN MEMORIAM???? Dává se toto automaticky i třeba zasypaným horníkům????

bizon_pepa ( 7. ledna 2015 14:39 )

JJ, stěžoval si na to vřera i Vítek. Tak běž za ním a chytněte se za ruce. "řed charakterem zvířat smekám a vážím si jich." Bože ty jsi vůl.

bizon_pepa ( 7. ledna 2015 14:38 )

Skončili v protisměru. Takže to vypadá, že kluci blbli a nezvládli to.

Zobrazit celou diskusi