Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Český obchod použil v reklamě islamistickou popravu!

Autor: ljš, ČTK - 
6. ledna 2015
20:15

Prý to mělo lidi pobavit! Obchod se zbraněmi z Vysokého Mýta na Orlickoústecku použil v reklamě fotku ze skutečné popravy britského humanitárního pracovníka Davida Hainese islámskými radikály.

Zvrhlou reklamou obchodu se zabývá živnostenský úřad. Zatím není jasné, zda obchod porušil zákon, ale pokud se přečin prokáže, může firma podle rozhlasu dostat až dvoumilionovou pokutu.

Reklama na útočné pušky v lednovém čísle časopisu Střelecká revue ukazuje záběr z popravy Davida Hainese, zveřejněné loni radikály z hnutí Islámský stát (IS). V inzerátu je snímek klečícího Brita v oranžovém a ozbrojence IS v černém. Fotku doplňuje nápis „S holýma rukama můžete být brzy na kolenou“ a text informující čtenáře, že vysokomýtský obchod Zelený sport nabízí největší výběr kalašnikovů v „křesťanské Evropě“.

Zadavatel reklamy a jednatel firmy Zelený sport Martin Rudolf řekl Radiožurnálu, že inzerát měl lidi pobavit. „Cílí na skupinu sportovních střelců. Měl je pobavit a zaujmout něčím, co je dneska frekventované a mediálně známé,“ prohlásil.

Reklamou se nyní zabývá krajský živnostenský úřad a Rada pro reklamu. „Podle toho, co jsme měli možnost vidět, mohl být porušen zákon o reklamě. Živnostenský úřad provede kontrolu, a v případě, že shledá porušení, zahájí se zadavatelem reklamy správní řízení,“ oznámil rozhlasu mluvčí úřadu Dominik Barták. „Reklama nesmí být v rozporu s dobrými mravy, nesmí urážet náboženské a politické vyznání, nesmí vyvolávat strach,“ doplnil.

prycsvladou ( 7. ledna 2015 07:09 )

kur-va to jsou hovada v tom vysokem myte-je to nechutné ,dat jim milionove pkuty kur-vam.neco tak uboheho mohl vymyslet jen kreten

horstfuxteleshop ( 7. ledna 2015 07:04 )

ten tvůj svět, tedy ten normální svět neuděl ale naprosto nic, aby se podobné obrázky nemohly vyskytnout

imperatorcaligula ( 7. ledna 2015 00:51 )

Dobrá reklama. Pokud někoho pohne k tomu, aby si koupil zbraň a v budoucnu se nestal obětí nějakého muslimského Gesindelu jako ostatní neozbrojené ovce, tak nejenže splnila účel, ale posloužila i jako pocta zavražděnému (je zajímavé, že různé sluníčkářské citlivky kritizují reklamu za neetičnost, ale že sprostá brutální vražda je označena jako "poprava" je zanechává v klidu) a k vendetě za truchlící pozůstalé - protože kdokoliv z těch hadrníků by mohl být jeho vrahem a nepochybně by jím i byl, kdyby dostal příležitost.

pgga ( 7. ledna 2015 00:26 )

Ceska reklama Nebojte svet to vidi a zaznamenava..(Tedy normalni svet)

hrouzek ( 6. ledna 2015 22:29 )

No už se kolem těch islamistů nedělalo zbytečných řečí.Kdybysme neměli ustrašenou a diletantskou vládu,tak by už dávno udělali pořádek.Jenže naše vláda se bojí o svá koryta tak raději všude ustupuje a leze do zadku dokonce rómům správněji a historičtěji řečeno jednoduše.Ckánům!Nebo ještě přesněji,prostě každé verbeži jen aby se zalíbili zahraničnímu diktátu.Pryč s naší neschopnou korupční a zrádnou vládou.

Zobrazit celou diskusi