Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Zemanův kancléř Mynář získává nemovitosti podezřele levně: Toto jsou domy krále superkšeftů!

Autor: Eva Pospíšilová, Slávka Červená, zrk - 
7. ledna 2015
21:10

Je to prezidentův kancléř nebo spíš kšeftařský kouzelník? Vratislav Mynář v tom umí chodit. Supervila v pražských Strašnicích »za hubičku« není totiž jedinou nemovitostí, jež získal pod tržní cenou...

První »kouzlo« v Praze udělal Vratislav Mynář už v roce 2003, kdy koupil polovinu čtyřpatrového domu v srdci Prahy, jen 350 metrů od Pražského hradu, za 3,5 milionu korun. Zbylou polovinu domu pak dostal o tři roky později, kdy ji odkoupil za 8,5 milionu korun od městské části Praha 1. Za dům na Jánském Vršku tak celkem utratil 12 milionů, aby jej o rok později soudní znalec ocenil na více než 28 milionů korun a on ho použil k navýšení kapitálu firmy VV invest, a získal tak 28 anonymních akcií v hodnotě 28 milionů korun. Tržní cena této nemovitosti s osmi byty po kompletní rekonstrukci je teď mezi 50 a 70 miliony.

Mynář si také se státní pomocí »vyčaroval« rozsáhlý majetek v Osvětimanech na Zlínsku. Patří mu všechny klíčové budovy zdejšího skiareálu, kde je restaurace, penzion i tenisové kurty. Peníze získal jednoduše: tvrdil, že chce rekonstruovat ubytovnu pro sportovce. Z rozpočtu ministerstva školství tak získal 17 milionů. S pomocí dalších 5 milionů z dotací EU budovu přestavěl na svůj luxusní penzion, ve kterém noc vyjde i na 3 tisíce korun. S dotacemi roste chuť, takže za dalších 15,5 milionu od státu si tu postavil fotbalové hřiště.

Stejně vychytrale si kancléř počínal i při nákupu vily ve Strašnicích, kde k údivu realitních expertů koupil supervilu za 5,5 milionu korun. V lokalitě se totiž obvykle podobné vily prodávají v průměru za dvanáct milionů korun a výš. „Pokud jde o výrazně jinou cenu, než je cena obvyklá, pak by se tím někdo mohl zabývat pro podezření z krácení daně z převodu nemovitosti,“ řekl k tomu bezpečnostní expert Andor Šándor. Okolnosti, za jakých přešel dům z města na soukromý subjekt, chce nechat prověřit i pražská primátorka Krnáčová.

Prezident Zeman čáryfuka Mynáře prý zatím neodvolá. Svoje realitní kouzla ale bude muset vysvětlit.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

4858 ( 21. ledna 2015 17:28 )

Mynáři vrať se k nám na Moravo i Bolek Polívka to udělal

mirkazam ( 8. ledna 2015 17:31 )

Stačí se podívat na tu fotku dvou vychcaných buranů,a za co se zřejmě považují,a jsme doma ....

echo.3 ( 8. ledna 2015 14:06 )

Takhle vypadal "mlynářův" domek Na Jánském vršku před rekonstrukcí.... http://img.blesk.cz/img/1/normal620/1878288_vratislav-mynar-kancler-hrad-milos-zeman-dum-hradcany.jp g :o( M(l)ynář je takový malý "skutr", ale podezřelé kšefty se mu zatím daří úspěšně. Klidně se šmejd nám všem směje drze do ksichtu, mimo jiné má krytí i přímo z Hradu. Kdopak asi je ve skutečnosti jeho řídící důstojník?

echo.3 ( 8. ledna 2015 13:53 )

:o( A ty máš z toho snad radost, tuším.

raskal ( 8. ledna 2015 12:22 )

Jakej pán, takovej slouha

Zobrazit celou diskusi