Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Záhadná smrt chlapce, který umrzl na Silvestra. Poslední foto, než odešel z chaty

Autor: shp - 
6. ledna 2015
08:43

Smrt mladého sportovce ze Slovenska je stále velkou záhadou. Marek (†20) si šel zaběhat na kopec v Ostrom pri Radoli a živý už se nevrátil. O dvanáct hodin později ho našli umrzlého ve Snežnici. Nikdo nechápe, jak se to mohlo stát. Z posledního fota chlapce běhá mráz po zádech.

Smrt je o to záhadnější, že v místě, kde mladík nejspíš bloudil, se nalézá osmdesát chat. Všechny z nich byly na Silvestra plné lidí. Lidé se bavili, křičeli a odpalovali ohňostroje. Nikdo z nich ale Markovi nepomohl.

Mladík odešel z chaty, kde byl s jedenácti kamarády, v osm večer. „Neměli jsme žádné konflikty, zábava byla výborná,“ říká Nikola Mordáčová (20). „Jen jsme popíjeli, nikdo nebyl opilý nebo zfetovaný. Každý věděl, co dělá,“ dodala.

Marek si odskočil zaběhat. Běhal rád a často. Kamarádi ho začali shánět 50 minut poté, co odešel. „Hledali jsme ho od devíti, jeho otec přišel o půl třetí v noci, chvíli před policajty. Pročesali jsme celý les, hledali jsme ho okamžitě,“ plakala mladá žena.

120 lidí marně hledalo mladíka celou noc a téměř celý den. Jeho smrt zůstává záhadou i proto, že chata se nachází v turistické oblasti, kde tou dobou mohlo Silvestra slavit až pět set lidí...

abzk ( 6. ledna 2015 20:29 )

V osm večer na Silvestra už je tma jak v pérdeli, takže je k ničemu znalost terénu když nevidíš na krok. U nás takhle běhal pro zdraví taky jeden a je z něj skoro kripl. Stalo se to už předloni mezi svátkama. Běhal po silnici, žádnym terénem, bral to po silnici kus i mimo městský osvětlení. Když probíhal lesem, zalez měsíc a on netrefil silnici po který už běžel tisíckrát, skončil v pangejtu s natřikrát zlomenou nohou, teď je rád že vůbec chodí. Prostě potmě běhá jenom debil

japos22 ( 6. ledna 2015 17:34 )

Je to smutné, záhadné asi ne, šel si zaběhat, protože to asi trochu přepísk - ale je to smutné, prostě smůla

wendy.kol. ( 6. ledna 2015 17:09 )

Ten terén znal a já nevím, jak vy, ale já nevidím problém jít si zaběhat navečer. Navíc nechtěl vyrazit na nějakou extra túru, do půl hodiny měl být zpět. A co vím, tak počasí bylo dobré. Měl smůlu, neměl chodit sám, ale totéž dělají stovky, možná tisíce lidí a vrátí se v pořádku. Nemyslím, že je fér nazývat ho hloupým. Podle téhle logiky je idiot každý, kdo v zimě sedne za volant, protože by se přece mohl vybourat, každý, kdo chodí do práce brzy ráno, protože by ho přece mohli přepadnout a takhle by se dalo pokračovat.

w.mojko ( 6. ledna 2015 16:47 )

smutné... správa presne opísaná zo slovenských novín: Smrť mladého športovca z Kysuckého Nového Mesta zostáva záhadou. Marek († 20) si šiel zabehať na kopec na Ostrom pri Radoli, no nevrátil sa. O dvadsať hodín neskôr na Nový rok ho našli zamrznutého pri Snežnici (okres Kysucké Nové Mesto). Nikto nechápe, ako sa to mohlo stať. Na kopci, kde blúdil, je 80 chát, ktoré boli na Silvestra plné. Ľudia sa zabávali, vykrikovali, guľovali, búchali ohňostroje. Markovi však nikto nepomohol. Mladý muž odišiel z chaty, kde bol s jedenástimi kamarátmi o ôsmej večer. „Nemali sme žiadne konflikty, zábava bola výborná,“ hovorí Nikola Mordáčová (20) z Kysuckého Nového Mesta. „Len sme popíjali, nikto nebol opitý, ani žiadne drogy. Každý vedel, čo robí,“ opisuje. Marek si odišiel zabehať, behal rád a často. Kamaráti ho začali zháňať 50 minút po tom, ako odišiel. „Hľadali sme ho od deviatej večera, jeho otec prišiel už v noci o pol tretej chvíľu pred policajtmi. Prečesali sme celý les, hľadali sme ho okamžite,“ plače mladá žena.

japos22 ( 6. ledna 2015 15:52 )

kodlofone, blbe, ty máš už dost - běž si zaběhat - třeba bude sněžit

Zobrazit celou diskusi