Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Namačkáni jako sardinky bez špetky důstojnosti: Děsivé foto z uprchlické lodi!

Autor: shp - 
6. ledna 2015
06:40

796 nebožáků narvaných na loď pro méně než polovinu. A to včetně těhotných žen a malých dětí. Taková byla šílená cesta převážně syrských uprchlíků na lodi Blue Sky M, která doplula k italským břehům. Jeden z imigrantů na ní vyfotil snímek, ze kterého se tají dech...

Pašeráci lidí si na Syřanech pořádně namastili kapsy. 35letý muž ze Sýrie, který vyfotil děsivý snímek namačkaných imigrantů na palubě Blue Sky M, zaplatil 390 tisíc za to, aby na loď dostal sebe a svou těhotnou manželku. Byly to jejich celoživotní úspory.

Na lodi byli lidé ve zbídačeném stavu. Vyhladovělí a nemocní. Někteří z nich potřebovali okamžitou lékařskou pomoc. Konflikt v Sýrii vyhnal do Itálie už dvě tisícovky běženců. Loď Blue Sky M doplula k břehům země v úterý.

Dalších zhruba 360 imigrantů se v sobotu v Coriglianu na jihu Itálie vylodilo z plavidla, které jeho posádka opustila. Konflikt v Sýrii začal v březnu 2011 krvavým potlačením protivládních demonstrací a pak se změnil v občanskou válku.

Téměř polovina syrského obyvatelstva opustila své domovy. Na 3,2 milionu lidí se uchýlilo do sousedních zemí, jako je Turecko, Libanon a Jordánsko. Počet osob, které opustily domovy ve své vlasti, dosáhl 7,6 milionu.

lobotom ( 15. dubna 2015 13:01 )

Je to škodlivá invazní zvěř, co neumí nic jiného, než se množit jak potkani. Kdo normální si dovolí začít vyrábět děti, když v jeho zemi jsou takové špatné podmínky?

zdenios ( 18. února 2015 20:18 )

Mnoho dřívějších let to fungovalo nějak s tím kanibalismem. Zřejmě se trest za špatnost řešil večeří celého kmene. Dnes populace roste rychleji, než vývoj a zalidnění jiné planety a místo zalesňování půdy se zasévají miny.

zelena.karkulka ( 6. ledna 2015 22:31 )

 tvl,jakejch nebožáků-to nejsou žádní chudácí,když si můžou dovolit zaplatit x tisíc dolarů za tu cestu. Sami si to tam rozdrbou a pak od toho utečou,ať si tam sami udělají pořádek

bizon_pepa ( 6. ledna 2015 08:50 )

Kdyby se otočil na východ, tak by to mělo samá pozitiva. Nemusel by cestovat daleko, ušetřil by a ještě by byl mezi svými. Ale je vidět, že tam se nikomu na Východ nechce.

katkom ( 6. ledna 2015 08:33 )

Tak končí politika komunistického diktátora Asada a jeho ruských spojenců.

Zobrazit celou diskusi