Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kniha, kvůli níž se zatýkalo v mešitách: Policie má usvědčující posudek

Autor: ljš, ČTK - 
5. ledna 2015
08:54

Šíří nenávist, rasismus a podněcuje k násilí proti "méněcenným" rasám! To zřejmě stojí ve znaleckém posudku renomovaného specialisty na extrémismus, který pro policii hodnotil knihu, kvůli níž došlo v dubnu k zátahu v Islámské nadaci v centru Prahy a v mešitě na Černém mostě.

Podle zdroje deníku Právo je posudek knihy Základy Tauhídu - Islámský koncept Boha zpracovaný znalcem Miroslavem Marešem usvědčující. Policie i znalec však kvůli probíhajícímu vyšetřování odmítají sdělit jakékoli podrobnosti. Potvrdili pouze, že k jeho odevzdání již došlo.

„Posudků máme schválně víc, abychom nemohli být napadnuti,“ řekl deníku šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta.

Kontroverzní kniha je v mnoha zemích zakázaná pro svůj rasismus, antisemitismus, xenofobii a šíření násilí proti tzv. méněcenným rasám. Její autor Bilal Philips navíc nesmí do několika západních zemí.

Do češtiny ji překládal ředitel Islámské nadace Vladimír Sáňka. K zátahu v jeho centru došlo proto, že policisté měli podezření, že právě v inkriminovaný den má dojít k jejímu šíření. Sáňkovi teď hrozí až deset let vězení. On se hájí tím, že z jeho pohledu není kniha nijak závadná.

mandat ( 6. října 2015 11:44 )

Divim se, ze je v Praze tolerujete.Takovou pakaz.Podivejte se kolem sebe,vsude,kde je mjuslim,tak jsou problemy.Terorizuji obyvatelstvo, roztahuji se a parazituji.Pryc s nima.

japos22 ( 5. ledna 2015 15:34 )

Islám v našich krajích nemá co pohledávat - stačí pár provokatérů a bude problém, a provokatéři se vždy najdou - tak není o čem přemýšlet

1395 ( 5. ledna 2015 12:54 )

Ale v Koránu je psáno to samé akorát jinak schované ve verších tak jaký problém.Prostě zakázat.

bandour ( 5. ledna 2015 12:40 )

správný názor

bandour ( 5. ledna 2015 12:39 )

plný souhlas, vypakovat tu pakáž z Evropy

Zobrazit celou diskusi