Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Smrt z milosti pro sexuálního násilníka: Vězeň se dočká eutanázie

(ilustrační foto)
(ilustrační foto)  (Autor: EPA)
Autor: ČTK, zrk - 
3. ledna 2015
21:40

Frank Van Den Bleeken bude prvním vězněm, který se dočká trestu smrti z milosti. Sexuálnímu násilníkovi bude smrtící injekce podána 11. ledna, jak informovala agentura DPA.

Van Den Bleeken by se měl dočkat eutanazie ve věznici v Bruggách po 30 letech za mřížemi, informoval dnes belgický list De Morgen s odvoláním na belgického ministra spravedlnosti Koena Geense.

Jedenapadesátiletý odsouzenec je prvním belgickým vězněm, jemuž bylo přiznáno právo na aktivní eutanazii. Muž vysvětlil, že chce zemřít, protože nebyl dostatečně léčen.

Odvolací soud v Bruselu vyhověl příslušné žádosti odsouzeného už loni v září. Muž byl za vraždu a několik znásilnění odsouzen ještě jako 20letý mladík.

Sám tvrdí, že silně trpí násilnickými sexuálními představami, které není schopen kontrolovat, zůstává nebezpečný pro společnost, a tudíž nemá vyhlídky na propuštění. Vzkázal, že takto už nemůže dál žít a že nedokáže snášet další utrpení.

V převážně katolické Belgii je eutanazie legální od roku 2002, vězňův případ je však první svého druhu. V království, stejně jako v jiných členských zemích Evropské unie, neexistuje trest smrti.

lunatic ( 4. ledna 2015 04:50 )

Mohli by jej umilovat k smrti,aby to bylo trochu stylové,ale-něžně=za trest .

vrahrychtar ( 4. ledna 2015 01:05 )

proc injekci proc ho nespali na kresilku?

sars ( 3. ledna 2015 23:41 )

 amplitudo, škoda že ses nenarodila před osmdesáti lety. ..

Zobrazit celou diskusi