Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zeman tvrdí: Pussy Riot by ve středověku upálili a Jaceňuk je premiér války!

Autor: zr - 
3. ledna 2015
15:43

Prezident Miloš Zeman prohlásil, že svržení prezidenta Janukovyče nepovažuje za demokratickou revoluci, vzhledem k míře korupce v zemi. Současného předsedu vlády Jaceňuka označil jako premiéra války.

Miloš Zeman tvrdí, že se Kyjevská politika rozdvojila. Její větve zosobňují prezident Petro Porošenko a předseda ukrajinské vlády Arsenij Jaceňuk. Porošenka vidí jako člověka míru, kdežto Jaceňuk, podle Zemana, zastává až příliš nekompromisní postoj k povstalcům na východě.

„Soudě podle některých výroků premiéra Jaceňuka se domnívám, že je to spíše ´premiér války´, protože nechce mírové řešení, které doporučuje celá Evropská komise, ale chce tento problém rozhodnout silou,“ řekl prezident Miloš Zeman.

Zeman se obává, že ne všichni lidé v ČR jsou dobře informovaní a svržení prezidenta Janukovyče přirovnávají k událostem z roku 1989 v Československu. Dále si uvědomuje, že jeho názory na Rusko a Ukrajinu mohou mít neblahý vliv na důvěryhodnost prezidenta v očích veřejnosti.

 „Domnívají se, že tam došlo k něčemu podobnému, jako byla u nás sametová revoluce... Majdan nebyla žádná demokratická revoluce, a domnívám se, že na Ukrajině probíhá občanská válka,“ pokračoval Zeman.

Také se pustil do kritiky ruské punkové skupiny Pussy Riot: „Chrám Krista Spasitele, který nechal zbořit Stalin a který byl nedávno znovu postaven, je symbolické místo pro dominantní pravoslavnou církev. Čili je to něco jako rouhání. Ve středověku by je upálili, nyní dostaly dva roky na Sibiři.“ Neodpustil si ani poznámku, že kdyby podobné vystoupení dívky předvedly v mešitě, už by z ní neodešly.

Prezident se také zmínil o protestech v Praze k výročí 17. listopadu. Vtipkoval na adresu lidí s červenými kartami: „To byla demonstrace proti vyhozené miliardě korun za opencard, to proto protestující zvedali červené kartičky. Proč by koneckonců měli demonstrovat proti prezidentovi, který nekrade? Také bych jim doporučoval, aby 17. listopadu demonstrovali proti předražení tunelu Blanka a vzali si pro tento účel černé karty, protože v podzemí je tma.“

scaramonte ( 15. ledna 2015 10:17 )

Je to naopak! Jacísi polopolští poloaustirjští banditi okupujou Malorusko a zkouší ovládat i Novorusko! Je třba je hnát železným koštětem až do Vídně a Varšavy! Pryč z Ruské země, ze Svaté Rusi! Osvobodit Kyjevskou Rus od této svoloče je třeba! Taky už dlouho nepad Berlín! 1760, 1813, 1945 a 201? .. tradice by se měly držet! Někomu se asi stejská! Což?

scaramonte ( 15. ledna 2015 10:13 )

Měli jen ty dvě, zbraně bez vojnskýho významu. Ale bylo to tajmeství, jinak by se Japonci hned tak nevzdali. Ostatně důvodem kapitulace nebyly ani tak ty vcelku na současné poměry neškodné bomby (co by asi mohly zničit v poli? Skoro nic - i sovětské baterie na Seelovských výšinách dosáhly několikanásobného ničivějšího účinku - pravda - bez zamoření radiací - ale ta je dvousečná), ale porážka Kvantungské armády v Mandžusku a obsazení Koreje sovětskými vojsky. A o tuto pomoc naopak prosil Roosvelt a kňučel tak, že dal bez problémů do sféry sovětského vlivu i náš a Maďarsko s Rakouskem (což Churchill odmítal, páč měl se Stalinem jinou, "mírnější" variantu rozdělení sfér vliv - výhodnější pro Anglisionisty). Jaderné bomby začaly mít jakýz takýz vojenský smysl až na konci 50. let a počátkem 60. let (v době tzv. Karibské krize), kdy jich bylo víc, měly větší účinek (štěpné bomby nahradily fúzní, vodíkové) ahlavě - zlepšily se nosiče! Bombardéry dokázaly unést zbraně jako byla car-bomba, navíc se objevily balistické rakety schopné nést tyto jaderné hlavice ...

katkom ( 4. ledna 2015 08:29 )

Rus silný nebyl a nic nezpomalil. Naopak prosil spojence o vylodění. Rus žil jenom z dodávek USA. Pravdou také je, že Němci Rusa nikdy porazit nemohli. Stačí se podívat na počty obyvatel těchto dvou zemí. A USA měly jadernou zbraň. Škoda, že ji rusům neshodili, aby se podívali jak vypadá. Mohl být od nich klid. Putin zavádí Rusko zpět o 60 let.

katkom ( 4. ledna 2015 08:22 )

Soudruh bolševik zemské jabko nevidí ruské okupanty na Ukrajině a nevšiml si, že už není středověk. Stařecká demence.

b.r.s.a ( 3. ledna 2015 20:58 )

Zobrazit celou diskusi