Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Starosta se koupal v pitné vodě pro Brňany: Udělal jsem to schválně!

Novoroční koupání ve zdroji pitné vody se opakovaně účastnil i starosta Ladislav Stalmach.
Novoroční koupání ve zdroji pitné vody se opakovaně účastnil i starosta Ladislav Stalmach.  (Autor: Reprofoto virvudolisvratky.cz)
Autor: Jiří Čada - 
3. ledna 2015
13:20

Pořádně vysoká pokuta hrozí starostovi a otužilci obce Víru Ladislavu Stalmachovi a jeho dalším několika společníkům! Ti se na Nový rok už opakovaně vykoupali ve vírské vodní nádrži, která je zdrojem pitné vody pro Brno.

Otužilce v přehradě, kde porušili vstup do prvního ochranného pásma, přistihla ostraha Povodí Moravy. Nyní jim každému ve správním řízení hrozí až čtyřiceti tisícová pokuta. „Pokutu pochopitelně nelze nezaplatit,“ řekl v sobotu Blesku starosta Stalmach, který už v loňském roce dopisem vedení povodí protestoval, společně s dalšími starosty obcí v okolí nádrže, proti stávajícímu nastavení ochranných pásem. Starostové se odvolávají na kouzelné prostředí v okolí přehrady, které je zcela uzavřeno veřejnosti.

„Existuje řada studií, které prokazatelně poukazují, že stav vody v přehradě koupání její kvalitu neohrozí. Mě to mrzí, tady v okolí není pro lidi práce a obce za uzavření přehrady rekreačním účelům nedostávají žádné kompenzace,“ zdůraznil starosta Víru, který je přesvědčen, že se jedná o zbytečně přísnou ochranu.

bibs_7 ( 6. ledna 2015 14:50 )

tobe by zamítli prihlásku jeste i do tý pomocný skoly kaspárku, kdyz podle tebe ryby zerou vlastní sracky. Bez si koupit akvárko, a zrádlo tem rybickám nekupuj, vzdyt preci ve vecném kolobehu budou u tebe zrát to, co vyserou.

vojtap1 ( 5. ledna 2015 19:37 )

Jako třeba Brněnská přehrada.

vojtap1 ( 5. ledna 2015 19:22 )

Tady nikdo neví o čem mluví. Ta voda není pitná ta se čistí až na úpravně. Že tam leží chcíplá srna to nikomu nevadí ale někdo si tam namočí nohy a hned chcete trest smrti.

xxyy ( 4. ledna 2015 15:10 )

Na druhou stranu, pokud takto na nesmyslný zákaz jasně upozorní a povede se mu ho zrušit, lidem tím dost prospěje.

xxyy ( 4. ledna 2015 15:08 )

Souhlasím, ten zákaz je jen neopodstatněná buzerace. Mezi prvním pásmem, kde ve většině případů žádný zákaz není a vlastně není ani toto pásmo vymezeno, a mezi konečným zákazníkem je dost opatření pro čistotu vody na to aby koupání v tomto pásmu nemělo na kvalitu vody žádný vliv.

Zobrazit celou diskusi