Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Brutální vrah Elišky: „Udělal jsem si radost," napsal na Facebook, když ji podřezal!

Autor: denik.cz, zr - 
3. ledna 2015
09:05

Jiří F. brutálně zavraždil mladou dívku, která mu důvěřovala, okradl ji a za peníze si pořídil kytaru. Na Facebooku se chlubil, že si udělal radost. Nyní se mu zdá 25letý trest moc přísný.

Vrah Jiří F. svou vinu nepopírá. Přiznal se, že zabil Elišku, ale tvrdí, že soudy nebraly v úvahu všechny okolnosti, ale jen ty, které mu mohly přitížit. Tvrdí, že je 25 let příliš přísný trest. Snaží se zvrátit rozsudek Městského soudu v Praze, který potvrdil i senát pražského vrchního soudu.

Ústavní soud rozhodl, že se napřed musí vyjádřit soudci nejvyššího soudu, než se Jiří F. bude moci obrátit přímo na Ústavní soud.

Sám Jiří F. doufám, že by se další soudy mohly více zabývat okolnostmi, které svědčí v jeho prospěch a ne naopak. Od projednávání kauzy si slibuje příznivější výsledek.

K vraždě Elišky došlo 6. ledna 2014. Eliška byla členkou Jiřího nové kapely. Když svého nového kapelníka přistihla při pokusu o krádež peněz, tak ji zabil. Zezadu ji podřízl hrdlo a ještě jí zasadil 31 ran nožem, z nichž byly 4 smrtelné. Za ukradených 15 000 si koupil novou kytaru, kterou se pak chlubil na Facebooku, psal: „Udělal jsem si radost."

K děsivému mordu došlo za velice zvláštních okolností. Přesto Jiří F. popírá, že by si akci dopředu připravoval. Napřed Elišce namluvil, že jí přivede kamaráda, který jí velice výhodně prodá notebook. Společně šli k bankomatu vybrat oněch 15 000. Po hodině čekání na neexistujícího kamaráda se přiznal a dívku poprosil, zda by mu peníze nepůjčila. Když odmítla, pokusil se ji okrást, jakmile šla do kuchyně umýt nádobí. (Dodnes není jasné, jak se chtěl vymluvit, kdyby se mu krádež povedla.)

Eliška jej však přistihla a on ji zabil velice brutálním způsobem. Pak se převlékl do čistého oblečení, které měl čistě náhodou s sebou. Sám tvrdí, že si akci neplánoval, a že u sebe měl jen cvičební úbor.

Nyní chce soudy obměkčit tvrzením, že mu dívka vyhrožovala vraždou jeho tří dětí, po té, co ho přistihla, jak se snaží ukrást peníze z její kabelky. Dále obhajoba přišla s argumentem, že jistou roli sehrála kombinace epilepsie s léky na bolest zubů. Se všemi těmito námitkami se již potýkaly pražské soudy a Jiří F. neuspěl.

nemocna ( 28. března 2015 14:25 )

Co si to myslí hnusák bezcitný, že 25 let je moc?? obnovit trest smrti a pomalou smrt at trpí jako jeho chudák obět, v žádném případě nesnižovat trest spíš doživotní at se nestane další neštěstí, kdo zabil jednou zabije i po druhé nemá žádné zábran , takový člověk nemá co dělat mezi ostatními

kraken666 ( 4. ledna 2015 15:52 )

Ty tady taky zbytečně moc dlouho smrdíš zrůdo illis!! Proč se nezabiješ??☠☠☠

illis ( 4. ledna 2015 12:19 )

Debil už od pohledu , v hlavě prázdno . Tak 25 let se mu zdá hodně, v cizině by dostal doživotí a ani by si netroufl mít námitku, že to je hodně. Kdyby byl u nás trest smrti, tak by si takhle tihle hovada nevyskakovali . Elišce nikdo život nevrátí, ale on bude aspoň v kriminále. Už podle toho, co napsal na FB je to zrůda a taková zrůda nemá ve společnosti co dělat, izolovat a už nikdy nepustit, tak si představuji tvrdý trest za život . Nechápu, proč mu zakrývají oči.

jir.ass ( 3. ledna 2015 20:53 )

No krasavec to je. Všichni doživoťáci se klepou, jak ojedou tuhle hromadu sádla.

jir.ass ( 3. ledna 2015 20:49 )

A ještě pojmenovala svoje dítě Dexter.

Zobrazit celou diskusi