Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Dívky unesli islamisté: Italky prosí o pomoc! Jako Češky Hanka a Tonča

Autor: simao - 
2. ledna 2015
09:46

V černých šatech a se šátky na hlavách stojí u zdi, jedna z nich drží cedulku s datem, kdy byla nahrávka pořízena. Na internetu se objevilo video s unesenými Italkami Vanessou a Gretou, tmavovláskou a blondýnkou, které stihl podobný osud jako Češky Hanku a Tonču. Unesli je ozbrojenci. Tentokrát v Sýrii, patrně z fronty an-Nusrá.

Vanessa Marzulo a Greta Ramelli vyrazily do Sýrie jako pracovnice humanitární organizace Horryaty. Vydaly se do nebezpečné oblasti a doplatily na to. Byly uneseny, nyní se na internetu objevilo nové video s dvojicí dvacetiletých Italek.

Jedna z dívek na nahrávce drží datum 17. prosince, druhá prosí italskou vládu, aby jim pomohla. "Jsme ve velkém nebezpečí a mohly bychom být zabity," varuje Greta na krátkém videu. Uveřejněno bylo v noci ze středy na čtvrtek, tedy až 31. prosince.

Stejně jako na podobných nahrávkách, i zde dívky varují italskou vládu, že je zodpovědná za jejich životy. Dívky drží patrně bojovníci syrské vojenské organizace an-Nusrá, která je napojena na teroristy z Al-Káidy a za cíl má vytvoření islámského státu na území Sýrie.

Dívky přitom nedbaly varování rodičů, aby do Sýrie nejezdily. Otec Vanessy Salvatore vzpomínal po loňském únosu své dcery, jak trvala na tom, že bude pomáhat uprchlíkům.

Ozbrojený konflikt v Sýrii si jen za rok 2014 vyžádal 76 tisíc mrtvých, téměř polovina obětí jsou civilisté, oznámila syrská organizace pro lidská práva. Konflikt začal v roce 2011 protesty proti režimu prezidenta Bašára Asada a eskaloval v občanskou válku.

Italky unesli islamisté v severní Sýrii - v provincii Aleppo, jejíž centrum se po letech bojů změnilo v trosky. „Nějakou dobu jsme o nich mnoho neslyšeli. To, že se zdají být v dobrém zdravotním stavu, i když ztratily na váze, je uklidňující,“ citovala mluvčí italské sněmovny Laura Boldrini server news.com.au. Jinak je ale situace i nadále silně znepokojující. „Doufám, že je dokážeme přivést domů. Bolí to, vidět tyto mladé ženy, dříve plné nadšení a altruismu, které tam šly pomáhat druhým, v této situaci,“ dodala.

Případ Vanessy a Grety přitom připomíná únos dvojice Češek Hanky a Tonči v Pákistánu. Od jejich zmizení však uplynulo již 660 dní. A dlouhá doba již i od posledního zveřejněného videa.

Video Mrazivé video s Hankou a Tončou, dívkami unesenými ozbrojenci v Pákistánu - /Archiv rodin Hanky a Tonči/
Video se připravuje ...

tosca28 ( 3. ledna 2015 05:26 )

http://10news.dk/denmark-muslims-beat-random-couple-with-bottle-and-iron-chains-in-the-face-graphic- photos/ O čem naše demokraticky promultikulti media nepíšou!!!!

tosca28 ( 3. ledna 2015 05:21 )

Kliknete na : 10NEWS.dk

tosca28 ( 3. ledna 2015 03:02 )

Kde v mém příspěvku čteš, že svůj názor vydávám za pravdu a fakta? Píšu a dávám přirovnání, že pokud vlezeš do klece k lvovi a pokud ti mozek funguje normálně, tak musíš předpokládat, že tě to může stát život. To samé se dá očekávat, když odjedu do země, která se zmítá v občanské válce, kdy nikdo neví kdo je kdo, všichni bojují ve jménu Alláha a všichni se vzájemně ve jménu Alláha podřezávají jak podsvinčata. Já zase pro změnu nesnáším, když někdo nerozumí psanému textu.

datelobecny ( 3. ledna 2015 00:42 )

Holky moc dobře věděly do čeho jdou, všichni jim to rozmlouvaly. A pokud mají občanky, tak si za tu svoji blbost mohou samy.

zelena.karkulka ( 3. ledna 2015 00:19 )

 Tak šaty do rakve už mají...

Zobrazit celou diskusi