Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Věštci posílají důchodcům vyděračské SMS! Bohumil na šok doplatil zdravím...

Bohumír Hůla je po operaci srdce a z podivných SMS se mu udělalo špatně.
Bohumír Hůla je po operaci srdce a z podivných SMS se mu udělalo špatně.  (Autor: Blesk - Vlaďka Hradská)
Autor: hra, lmk - 
31. prosince 2014
07:14

Místo klidu a pohody prožíval strach! Takové měl Vánoce vážně nemocný důchodce Bohumír Hůla (81) z Horažďovic. K smrti ho totiž vystrašily podivné SMS od ESO TV. Jde už o druhý případ, který zaznamenal Blesk.

„Mé karty Vám něco sdělují. Zavolejte ihned na číslo 906 70 99 99 ESO TV,“ tak vypadala jedna ze zpráv, které Bohumír Hůla obdržel už před Vánocemi. „Zamávalo to se mnou. Dostal jsem strach, udělalo se mi až špatně. Nemohl jsem spát. A pak přišly další,“ postěžoval si muž. Ten je po operaci kýly i prostaty, má umělou chlopeň a chronické obstrukční plicní onemocnění.

„Nemůže vůbec dýchat. Kdyby si to přečetl někde na schodech, tak to bude na sanitku. Mám strach, aby to manžela nesložilo, kdyby zase něco přišlo. Jinak se s takovou zprávou vyrovná třicetiletý muž a jinak nemocný důchodce,“ řekla Ludmila Hůlová (80). „Syn řekl, abychom nikam nevolali. Je to ale surové, takhle před Vánoci, člověk se nemůže nijak bránit. Přitom jsem nikomu své číslo nedával,“ dodal nešťastně senior.

Co na to policie

Podle policejního mluvčího Jiřího Matznera si může někdo dělat legraci, a pak je to na oznámení policii. Ve druhém případě může jít o obchodní SMS, se kterou toho policie moc nenadělá. Člověk by si měl rozmyslet, jestli sám o své vůli bude na to číslo volat a zaplatí za hovor. „Zřejmě jde o obchodní trik, jak vydělat. Nejlepší je nereagovat. Doporučuji uvedené číslo v mobilu zablokovat,“ řekl Matzner.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

e.44 ( 31. prosince 2014 13:25 )

Myslím si že by to chtělo projít záznamy hovorů z toho mobilu a zjistilo by se, že z něho někdo na toto pochybné číslo nebo jiné pochybné číslo (tito podvodníci s čísly kšeftují)volal a záhada o tom, kde vzali číslo by byla vyřešena.

bre-burda ( 31. prosince 2014 11:50 )

Měl jsem za souseda lékaře z oddělení ARO okresní nemocnice. Jednou, když měl po službě, se ozval telefon. Zdvihl ho. "Zeeemřeeeš!" bylo slyšet hluboký hlas jak ze záhrobí. "Ty taky, ty vooole!" zněla rychlá odpověď. Pak už podobný telefon nikdy nezazvonil.

abaron ( 31. prosince 2014 09:51 )

PF 2015 haf

jana999 ( 31. prosince 2014 09:25 )

myslím, že by mělo tohle otravování na mobilu být trestné a oni ještě uzákonili, že nemusí být smlouvy písemně, v týdle republice se nahrává podvodníkům

zaviracispendlik ( 31. prosince 2014 08:50 )

jo a nejsem důchodce

Zobrazit celou diskusi