Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ozbrojenci na palubě! Volá o pomoc další loď u řeckého ostrova Korfu

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: dce, ČTK - 
30. prosince 2014
13:12

Loď plující pod moldavskou vlajkou, která se pohybuje poblíž řeckého ostrova Korfu, vyslala nouzový signál. Podle řeckých médií tak učinila kvůli podezřelým ozbrojeným osobám na palubě. V lodi, která cestuje z Turecka do Chorvatska, se prý ukrývají stovky nelegálních přistěhovalců.

Co se přesně stalo, není jasné. Televize pouze uvedla, že do incidentu jsou určitým způsobem zapojeni "nelegální imigranti". Údajně má jít o loď Blue Sky M, která pluje pod moldavskou vlajkou a do potíží se dostala za špatného počasí nedalo ostrova Othonoi severozápadně od Korfu.

Nouzový signál údajně vyslal někdo z lidí na palubě. Podle prvních informací mělo jít o trajekt. Později se ale objevila informace, že se jedná o loď s imigranty, kterých by na palubě mohlo být až 700. Plavidlo prý směřovalo do chorvatského přístavu Rijeka. 

Nedaleko ostrova Korfu se v neděli nacházel i trajekt Norman Atlantic, na kterém vypukl požár. Za dramatických okolností z něj evakuovali téměř 500 lidí a podle posledních informací si nehoda vyžádala deset obětí. Panují ale nejasnosti ohledně toho, kolik vlastně pasažérů bylo na palubě, a počet mrtvých se tak ještě může zvýšit. 

andorea ( 30. prosince 2014 16:37 )

Nepouštět do evropských přístavů.

Zobrazit celou diskusi