Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mrtvoly na hladině: Z moře vytáhli 6 těl z letounu AirAsia

Autor: dce, ČTK - 
30. prosince 2014
18:24

Indonéské ministerstvo dopravy potvrdilo smutnou zprávu - u pobřeží Bornea byly nalezeny trosky letadla společnosti AirAsia, které se ztratilo z radarů v neděli ráno. Na jednom z ostrovů byl v pondělí ohlášen dým, ten přivedl záchranáře k podezřelým troskám. V moři byla nalezena i první těla obětí a zavazadla!

Podle všeho byly na moři nalezeny kusy oranžové záchranné skluzavky, červenobílé dveře a další části letadla. Největší kus je několik metrů dlouhý! Zachranáři potvrdili, že v této oblasti, kde trosky plavou, už vylovili celkem šest těl. Ostrov Kalimantan, u jehož pobřeží trosky plavaly, a ostrov Long, kde byl hlášen v pondělí dým, se nacházejí jižně od propátrávané oblasti.

Už ráno se objevily i první záběry, které nález potvrzují. Na videu je vidět svlečené ženské tělo, poblíž plavou další trosky letounu. Původní informace o čtyřiceti nalezených tělech se nepotvrdily.

Video U pobřeží Bornea se objevily trosky ztraceného letadla: Už našli i první oběti - Reuters
Video se připravuje ...

V moři údajně záchranný tým našel už i ztracené letadlo - je rozeznat jeho obrys pod hladinou, jak sdělil mluvčí záchranné služby Bambang Sulistyo.

Pátrání se dosud soustředilo na mořskou hladinu podle plánované trasy letu nad Jávským mořem, nyní se záchranáři zaměří i na přilehlé ostrovy a také pobřežní oblast indonéské části ostrova Borneo. Na místo budou brzy vyslány vrtulníky, zatím to ale počasí nedovoluje.

Do pátrání je podle médií zapojeno nejméně 30 lodí, 15 letounů a zhruba desítka helikoptér. Ještě dnes se k záchranné skupině přidá americký torpédoborec. 

fiat ( 31. prosince 2014 20:15 )

Prase se musí chovat jako prase, že? Znáte to knihy Přísloví v Bibli " Neházejte perly sviním ?" Ono si čuně pochutná na žaludech, perly by mu byly k ničemu. Však vidíme u zbohatlíků jejich nevkus velmi zřetelně.

fiat ( 31. prosince 2014 20:08 )

Ale humus je teď všude, fakticky na každém kroku.

dfghjk ( 31. prosince 2014 10:45 )

S tím směrem k pevnině to je dobrý postřeh. Ještě mě napadá, že ta nafouknutá skluzavka a vrak letadla poměrně vcelku, by mohly svědčit pro relativně mírný dopad, který by mohli někteří i přežít, jako třeba tehdy to přistání na vodu u východního pobřeží Afriky. Taky si myslím, že tam je dost teplá vodana to, aby se v ní dalo vydržet dost dlouho... no nevím.

dfghjk ( 31. prosince 2014 10:37 )

Tak už to zase začalo. Co? Všechny nás mají za úplné blbce, za stádo nul, kterému se jen zatlouká a sdělí se jen to, co zatlouct nejde. Co na tom, že v mále informací, co se k nám dostanou, je spousta nejasností a logických nesmyslů. My nuly si můžeme řvát a dožadovat se čeho chceme, stejně se na nás vykašlou. Akorát můžeme být rádi, že nejsme blízcí těch obětí, ty to zajímá proklatě víc než nás ostatní, ale jedná se s nimi stejně. Nedivím se, že se nakonec dopouštějí i násilí. Ať už jde o spadlá, nebo sestřelená letadla, nebo potopený trajekt atd. atd. Humus!

pgga ( 31. prosince 2014 00:23 )

Dalsi kreatura s IQ ?..

Zobrazit celou diskusi