Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Láska z dálnice D1: Při nehodě přišli o blízké, teď žijí spolu

Při nehodě na slovenské dálnici D1 v roce 2005 zemřelo pět lidí.
 (Autor: Čas.sk)
Autor: šim - 
29. prosince 2014
17:29

Byl předposlední den roku 2005, hustě sněžilo a foukal silný vítr, když se na dálnici D1 u Bratislavy stala hromadná nehoda, při níž zemřelo pět lidí. On při ní přišel o manželku a syna, ona o dceru. Strašlivá tragédie a láska je nakonec spojila a oni nyní žijí spolu.

Nehodu odstartoval náraz 40tunové cisterny, která převážela pohonné látky, do betonového středového svodidla. Kolos se v mžiku převrátil na osobní auto Peugot 205, v němž zemřeli tři lidé – řidič Ľudovít (†23), jeho maminka Amália (†44) a jeho přítelkyně Martinka (†18) z Bratislavy. Rodina chtěla s mladou dívkou strávit Silvestr a Nový rok v liptovské obci, odkud pocházeli. Spolu s nimi cestoval otec rodiny, tehdy 49letý Oldřich. Ten jako jediný z auta vyvázl sice s těžkými poraněními, ale živý.

Oldřich se dlouhé měsíce zotavoval a učil se znovu žít bez svých nejbližších. Tragická nehoda ho během těchto těžkých chvil sblížila s maminkou Martinky, která ve stejném autě také zemřela. Dvojice dnes žije spolu nedaleko Bratislavy. „Jezdívají sem, do Liptova, ale o tragédii nechtějí hovořit. Respektujeme to. On je vdovec, ona rozvedená, tak se dali dohromady,“ řekla slovenskému serveru Čas.sk žena, která oba zná.

Při nehodě zemřeli další dva lidé – jedna žena, kterou převážela sanitka vezoucí další tři pacientky. Do zdravotnického vozu narazily dva za sebou jedoucí tahače s přívěsy z Litvy. Přeživší pacientky a řidič sanitky utrpěli těžká poranění.

Řidič cisterny byl vyšetřován policií a znalecké zkoumání ukázalo chyby na brzdicím zařízení náklaďáku. Ty však na nehodu vzhledem k povětrnostním podmínkám a rychlosti cisterny neměly zásadní vliv. V případě, že bude řidič uznán vinným, hrozí muži až deset let vězení. Dodnes nebylo ukončeno také vyšetřování dvou litevských řidičů, kteří narazili do sanitky. Těm hrozí až pět let. Na litevských tahačích byly zjištěny závažné závady – jeden měl opotřebované pneumatiky, u druhého je podezření, že měl z provozu vyřazený omezovač rychlosti.

vaclav ( 30. prosince 2014 08:16 )

koko61,tak nevím,ale podle toho co jsi napsal si myslím,že jsi si za to koko zapoměl dopsat t.To by tak na tebe odpovídalo.Jen blbec dokáže napsat takový blábol a ještě si u toho myslí jak je vtipný.

covampotom ( 29. prosince 2014 23:36 )

Ty jezdíš lišce na vocase?

ochman_prca_ratha ( 29. prosince 2014 23:05 )

každý kdo jezdí autem je idiot

koko61 ( 29. prosince 2014 22:40 )

A my se z těch Slovákou pose.reme, že bulváre

evita5555 ( 29. prosince 2014 18:35 )

Je to už 10 rokov a stále nebol vynesený rozsudok? To čo za degešov to rieši? A že právny štát. Už by mal ísť sedieť sudca, ktorý to má na starosti, alebo aspoň von z taláru za neschopnosť.

Zobrazit celou diskusi