Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Na Vánoce spadla do žumpy! Na parkovišti před hřbitovem někdo ukradl kovový kryt jímky

Autor: Zbyněk Schnapka - 
29. prosince 2014
20:36

Věra Kuralová (67) šla na Štědrý den zapálit manželovi svíčku na hrob. Na parkovišti ale spadla do žumpy a ošklivě si zranila nohu. Kovový kryt jímky totiž někdo ukradl. Vánoce strávila v bolestech.

Neštěstí se stalo, když na parkovišti před hřbitovem vystupovala z auta. „Šlápla jsem do prázdna a spadla přímo do jímky. Nohou mi projela strašlivá bolest,“ vzpomíná Kuralová. Aby ne.

Otvor nechránila mříž, ale byl zpola zakrytý částí náhrobku. „Ten mi začal drtit nohu. Volala jsem o pomoc. Přiběhla paní z vedlejšího auta, ale nemohla s kamenem hnout,“ říká Kuralová.

To se povedlo až po pěti minutách Jiřímu Veselému (65). „Vypadalo to dost hrozivě. Noha byla od krve, paní křičela bolestí. Kámen byl v otvoru zaseknutý a mně trvalo nějakou dobu, než se mi ho povedlo nadzdvihnout,“ popisuje Veselý.

Kuralová skončila v nemocnici. Noha naštěstí není zlomená, ale pořádně zhmožděná. „Takový Štědrý den bych nikomu nepřála. Místo kapra a salátu jsem polykala léky na bolest a ještě teď na nohu nemůžu pořádně stoupnout. Mám zkažené celé svátky i oslavy Nového roku. Úplně mě mrazí při pomyšlení, že místo mě by tam spadlo malé dítě,“ dodala.

Blesk Víte, že?

Když se vám něco podobného stane, můžete žádat odškodné? Musíte ale nejdříve zjistit, komu pozemek, na kterém se úraz stal, patří. Zároveň musíte mít lékařskou zprávu a vše zdokumentované.

zadnice ( 30. prosince 2014 15:53 )

Prostě a jednoduše Česká republika a morálka "občanů"!!!

jana999 ( 30. prosince 2014 09:38 )

taky si myslím, že by se nemělo železo vykupovat a dát na ně kontejnery jako na plast a byl by pokoj a ještě by na tom města vydělala

glindel ( 30. prosince 2014 07:37 )

 Žádat náhradu od místního cikánského kmene

.abcd.abcd. ( 29. prosince 2014 23:38 )

Ano, už je hodně okresů, které prostě nevykupují železo, můžeš ho tam sice odevzdat, pokud nějaké máš, ale žádné prachy, to je hlavně kvůli Cikánům, ti ukradli co se dalo, aby to zpěněžnili. A budou přibývat, počítám, že do dvou let už nikdo železo vykupovat nebude.

anka ( 29. prosince 2014 23:15 )

kdyby to vykupny nebraly, tak by je nikdo nekradl

Zobrazit celou diskusi