Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dočká se bezdomovec peněz?! František vyhrál v loterii, žije však dál v ubytovně

Autor: tho, haj - 
28. prosince 2014
15:37

Nejznámější český bezdomovec František (55) měl obrovské štěstí a zároveň smůlu. Vyhrál sice miliony, ale vybral je za něj někdo jiný. Teď má šanci, že by mohl v lednu konečně výhru získat. Letošní Vánoce by tak už trávil v ubytovně naposledy.

„Za peníze si koupím byt, rád bych se také někam podíval, v životě jsem byl nejdál v Německu,“ svěřil se Blesku se svými plány po vyhraném soudu František.

Bezdomovec v roce 2010 vyhrál v loterii, ale svých 30 milionů nikdy neviděl. Vzal mu je tehdy vychytralý páreček, Miroslav Šoška a jeho přítelkyně Jana Černá. Vyzvedli totiž výhru za něj.

Nyní ale Františkovi svitla naděje. Soud umu platbu přiznal na konci léta a nyní nařídil exekuci na majetek podvodníků. Podle mluvčí Exekutorské komory Petry Báčové ale exekuce na vilu s bazénem v pražských Klánovicích a další majetek ještě není pravomocná.

„Vymáhaná částka činí více než 25 milionů korun. Exekuční řízení zatím není pravomocné. Dlužníkům teprve plyne 30denní lhůta k dobrovolnému splnění dluhu,“ vysvětlila Báčová.

Bezdomovec by tak mohl své peníze získat již v lednu. „Žádné peníze zatím nemám, musím čekat,“ řekl Českému rozhlasu. Situaci nyní řeší s právníkem.

kramnynahrad ( 28. prosince 2014 22:26 )

 Jožka Šošin vypadá jak namalovanej vepř

st.rec ( 28. prosince 2014 21:51 )

Když už to prokázali tak jsou milióny jeho.Víc mě zajímá kdo je M.Šoška-kdysi stejné jméno měl - být následník krasobruslaře Ondreje Nepely,velká dětská naděje ze Slovenska.

weigel ( 28. prosince 2014 18:20 )

Ten kdo má v ruce tiket tak ten vždy bere výhru. Pokud by poškozený mohl nějak dokázat že tiket mu byl ukraden, což by šlo obtížně prokázat.

petrchpraha ( 28. prosince 2014 18:19 )

nemáte na něj někdo telefon? Až mu to vrátěj potřeboval bych si pučit pár mega, je to ted muj kámoš

diskutujici ( 28. prosince 2014 17:29 )

Soska vypada jak namalovana buzna.

Zobrazit celou diskusi