Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Stevard ze ztraceného letounu: Psal pozůstalým po obětech, teď byl sám na palubě!

Autor: haj - 
28. prosince 2014
11:39

Mladý stevard se stal obětí krutého žertu osudu. Zatímco ještě nedávno vyjádřil na sociální síti mezi prvními upřímnou soustrast pozůstalým z letu MH17 a bědoval nad nepřízní osudu, teď je možná obětí další letecké tragédie.

„Je mi opravdu líto ztráty MH17 Malaysia Airlines…Všechny oběti ať odpočívají v pokoji,“ napsal na Twitter stevard Oscar Desano z Jakarty o tragickém letu MH17 jen měsíc předtím než on sám nastoupil do letadla, které beze stopy zmizelo.

Indonésan je zřejmě jedním ze sedmi členů posádky zmizelého airbusu 320-200 během letu QZ 8501.

Ještě před pár dny si Oscar bezstarostně užíval Vánoce a relaxoval ve vířivce s přáteli. Nyní se pohřešuje stejně jako dalších 161 lidí. Na palubě zmizelého letadla, po kterém se nyní pátrá, bylo kromě 138 dospělých také 16 dětí a dokonce jedno nemluvně. Posádku letu tvořili dva piloti, čtyři stevardi / stevardky a jeden technik.

Letadlo malajsijské společnosti AirAsia ztratilo dnes ráno kontakt s řídící věží letového provozu v Jakartě. Indonéské úřady již zahájily po airbusu pátrací a záchranné akce.

Letos už se jedná o třetí podobnou tragédii. Letos v březnu zmizelo na trase z Kuala Lumpuru do Pekingu letadlo společnosti Malaysia Airlines MH 370 a stále se po něm bezvýsledně pátrá. V červenci se pak nad Ukrajinou zřítil malaisijský boeing s číslem letu MH17 s více než dvěmi sty lidmi na palubě. Z údajného sestřelení letadla se vzájemně obviňují proruští separatisté a ukrajinská armáda.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

egyptanka ( 28. prosince 2014 22:47 )

Technik klidně mohl zařídit aby stroj nedoletěl do cíle.

mandat ( 28. prosince 2014 20:10 )

V tomhle letadle bylo 155 pasazeru a 7 lidi jako posadka.

tosca28 ( 28. prosince 2014 18:07 )

Větší letadla mívají vedle kapitána letadla a druhého pilota, ještě letového inženýra, který sedí na pravé straně za druhým pilotem. Nebuď línej a gůgluj, jaká je funkce letového inženýra.

anonymaus ( 28. prosince 2014 15:29 )

"Posádku letu tvořili dva piloti, čtyři stevardi/stevardky a jeden technik." Zajímavé. Copak asi na palubě dělal technik!?

Zobrazit celou diskusi