Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nahá demonstrantka ukradla ve Vatikánu Ježíška: Na těle měla, že je Bůh žena!

Autor: ČTK, haj - 
27. prosince 2014
13:37

Vatikán zadržuje členku mezinárodního feministického hnutí Femen, která se s obnaženými ňadry vrhla na jesličky na Svatopetrském náměstí a sebrala z nich sošku Ježíška.

Zadrženou je ukrajinská občanka Jana Ždanovová, která se odhalila na náměstí s nápisem God is woman (Bůh je žena) na hrudi. Z vystaveného betléma vzala sošku čerstvě narozeného Ježíše Krista, kterou držela v náručí, dokud ji nezadržel strážník.

Podle mluvčího Vatikánu Federica Lombardiniho je třeba její čin považovat za zvlášť závažný vzhledem k místu a okolnostem, protože úmyslně urazila náboženské cítění mnoha lidí. Žena by mohla být souzena mimo jiné pro obscénnost a pokus o krádež.

Na Svatopetrském náměstí zatkla policie naposledy aktivistky hnutí Femen v polovině listopadu. Tři Francouzky protestovaly proti návštěvě papeže Františka ve štrasburském sídle Evropského parlamentu. Do půl těla nahé ženy měly na hrudnících nápis Papež není politik a nechaly se fotografovat s krucifixy.

Hnutí Femen vzniklo v roce 2008 jako uskupení ukrajinských feministek. Postupně ale získalo mezinárodní rozměr. Od roku 2010 upoutává zájem médií v různých zemích světa svými činy, při kterých jeho členky s obnaženými ňadry odsuzují především sexismus, homofobii, prostituci a náboženství. Loni se například skupina devíti žen na oslavu rezignace papeže Benedikta XVI. svlékla do půl těla v pařížském chrámu Notre-Dame, jejich stíhání ale soud letos zastavil.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

cityjail ( 28. prosince 2014 10:10 )

Přesně tak,jinak není možný aby nějaká baba ze sebe udělala mezinárodní p.í.č.u.Neříkám že mně to nějak pobuřuje,ale tyhle "aktivistky" patří do cvokárny

tymitaky ( 27. prosince 2014 19:35 )

K její škodě nezaspívala něco proti Putinovim, mohla z ní být ukázková politická oběť.

4rek ( 27. prosince 2014 18:46 )

Trapné, ta že se hrabe na Pussy Riot? To by musela hóóóódně přitrvdit. . Kdo je na to ale zvědavý, že?

ninka64 ( 27. prosince 2014 18:15 )

Bylo by neomluvitelné aby jí nedostala, cenu Václava Havla si jistě zaslouží, stejně jako prostitutky z Pussy Riot.

ninka64 ( 27. prosince 2014 18:13 )

 

Zobrazit celou diskusi