Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Srdce pro děti: Matyášek má už v 9 měsících 3 zhoubné nádory!

Autor: Kateřina Moravcová - 
27. prosince 2014
20:55

Chemoterapie. Jak strašlivě to slovo zní. Teprve tříletý Matyášek z Přeštic u Plzně jich má za sebou několikanásobně víc než prstů na rukou. Zákeřná rakovina v jeho malinkatém tělíčku vybujela už v 9. měsíci.

Matyášek se narodil jako zdravé miminko. Jenže dříve než by s ním rodiče oslavili první narozeniny, prodělal několik operací a nespočet chemoterapií. „Vše začalo velkými horečkami. Hodně se potil. Jelikož bylo léto, nepřikládala jsem tomu nějaký význam. Zvláštní pak ale bylo to, že se potil na jednom místě,“ vypráví maminka Lenka Klasnová (37).

Po sérii nekonečných vyšetřeních padl krutý verdikt. Matyáškovi se na plicích objevily tři zhoubné nádory. Do toho se mu začaly dělat metastáza pod očima. Na řadu tak přišly další úmorné operační zákroky. Matyášek si s nimi ale podle všeho dokázal poradit. „Právě jsme se vrátili z nemocnice, tentokrát ale s dobrou zprávou. V tuto chvíli jsme, jak se říká čistý. Navíc Matyáš prospívá, přibírá na váze. Budeme doufat, že se rakovina už nevrátí. Vypadá to, že konečně budeme doma. Což je pro nás opravdu nezvyklé,“ těší se konečně na poklidnější rodinný život maminka.

„Upřímně řečeno jsem měl z této návštěvy velkou obavu. Matyáš mi ale hrozně pomohl. Hned si se mnou začal hrát. Navíc mě v úvodu rozesmál. Říkal, že má v pokojíku bordel. Pak začal jezdit jako ztřeštěný na kole, které jsme mu s nadací přivezli. Je úžasný. Jsem rád, že skrze projekt Srdce pro děti mu mohu aspoň trochu pomoct,“ říká patron, herec Filip Čapka.

jaromir123 ( 29. prosince 2014 09:49 )

Každý se ptám jak je to možné. Ale nikdo si neodpoví, že to není od boha ale příroda dala účet. Prohýřené noci, alkohol, kouření, drogy, HA, Panadoly, Ibalginy, grilovačky, obžerství a jiné - mají své výsledky.

dievcatko ( 28. prosince 2014 10:57 )

 Nechapem,ako sa moze nieco taketo diat nevinnemu dietatku.Za chvilu budem mamou a dufam,ze sa nám nikdy nist taketo neudeje.

Zobrazit celou diskusi