Premiéra romantického snímku Přijde letos Ježíšek? jen stěží konkurovala nové pohádce Princezna a písař, kterou vysílala ČT1. Film se svou sledovaností přiblížil k hranici 900 tisíc diváků a za velkým favoritem tak pokulhával o rozdíl 1,5 milionu lidí.

Přestože i TV Prima vsadila na osvědčenou tvář Libuše Šafránkové v klasické pohádce Tři oříšky pro Popelku, bez které by se televizní Vánoce neobešly, nebylo jí to nic platné. Avšak pohádku na Štědrý den sledovalo 1,3 milionu diváků a umístila se tak na druhou příčku. Což je úspěch v porovnání s nováckým štědrovečerním filmem Přijde letos Ježíšek?, který spadl až na smutné osmé místo v celkovém žebříčku sledovanosti.

První svátek vánoční proběhl pro TV Nova podle úplně stejného scénáře. Ve sledovanosti na plné čáře uspěla nová pohádka ČT1 s názvem Kdyby byly ryby. Jindy divácky oblíbená komedie Zdeňka Trošky (61) Babovřesky za ní pokulhávala. Na Boží hod si však TV Nova značně polepšila a bláznivá komedie se umístila na druhém místě s téměř 1,3 milionu diváků.

Na Štěpána vyhrála Láska na vlásku

Ani na druhý svátek vánoční pak TV Nova nedokázala zvrátit nepříznivý vývoj. U diváků to na plné čáře vyhrála pohádka Láska na vlásku, kterou vysílala ČT1, upozornil server mediaguru.cz.  

Příběh podle předlohy Marka Twaina, ve kterém si role střihli třeba Samuel Spišák, Celeste Buckingham či Tomášové Matonoha a Hanák, strčil do kapsy jiné pořady z večerní nabídky konkurenčních televizí. Nova vytasila klasiku „Jak básníci neztrácejí naději“ a nalákala na ni 371 tisíc diváků ve věku nad 15 let. Jen o fous lépe si vedla pohádka Princ a Večernice, kterou odvysílala Prima (475 tisíc).

Fotogalerie
6 fotografií