Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Reakce na film The Interview po nechtěné reklamě jsou smíšené

Autor: ČTK - 
25. prosince 2014
21:43

První reakce na americký film The Interview, který předcházela nechtěná bombastická reklama s hackerským útokem na studio Sony Pictures a s diplomatickou rozmíškou mezi KLDR a USA, jsou smíšené. Vyplývá to z názorů diváků citovaných listem The Daily Telegraph a agenturou Reuters, kteří komedii zesměšňující severokorejského vůdce viděli na internetu nebo při prvních promítáních v menších kinech.

Sony Pictures, která film za 44 milionů dolarů (miliarda korun) vyrobila, se stala terčem rozsáhlého počítačového útoku. Hackeři, za nimiž byl podle amerických vyšetřovatelů Pchjongjang, zpřístupnili veřejnosti tajné materiály firmy a pohrozili teroristickými útoky na kina, která snímek o Kim Čong-unovi promítnou.

Velké řetězce kin se proto rozhodly, že film neuvedou, a Sony následně od promítání ustoupila. Po negativní reakci prezidenta Baracka Obamy na toto rozhodnutí hollywoodské studio od středečního večera umožnilo zájemcům, aby se za poplatek šesti až 15 dolarů (137 až 342 korun) na snímek na webu buď podívali, nebo si ho stáhli.
O půlnoci ze středy na dnešek místního času se také začalo promítat v menších kinech. V Los Angeles přišli mezi diváky i herec Seth Rogen a také Evan Goldberg, který s Rogenem film režíroval.

Reakce na parodii pojednávající o atentátu na Kima jsou rozporuplné. Zatímco losangeleští diváci podle Reuters pro dílo mají jen slova chvály, The Daily Telegraph cituje i opačné názory.

"Je to parodie nejvyšší úrovně. Myslím, že je to zábavné, ale rozhodně to není nic, co by mohlo svrhnout monarchii," řekl podle Reuters při odchodu z kina divák Matt Orstein.
Spokojený byl i jedenáctiletý Marco Squitieri z Washingtonu, který film viděl na internetu. "Je to docela legrace," řekl. Taky prý chápe, proč se snímek severokorejské vládě nelíbí. "Dělají si ze Severní Koreje dost srandu."

Naproti tomu Mark Rosen, který považoval zhlédnutí filmu na webu za "svou vlasteneckou povinnost", moc spokojený není. "Je to mrhání svobodou projevu. Byla to příležitost říct něco zasvěceného o Severní Koreji, ale to se nepovedlo," řekl.

Amy Hurleyová z Detroitu, která zaplatila šest dolarů za streaming ze serveru YouTube Movies, byla vyloženě zklamaná. Nelíbily se jí některé postavy a legrácky podle ní byly "staré a obehrané". "Bylo to celé takové chaotické. Jsem z toho trochu sklíčená, protože jsem se těšila, až to uvidím," dodala.

johankadl ( 12. ledna 2015 22:28 )

 No tak nevím, recenze se docela rozcházejí, tady zase docela pozitivní http://onlinefilmy.cz/film/interview-the-recenze/ ; asi se na to budu muset mrknout a udělat si vlastní názor

odol ( 26. prosince 2014 05:27 )

Odcházeni sem taky nevidel celé,i když to bylo barevné.Je to absolutní pytchovina a nuda na entou!!!

gabreta ( 26. prosince 2014 03:37 )

Nemůžu si vzpomenout, že by se mi nějaká Americká komedie extra líbila. Nebo akční, kdy jeden jejich hrdina se zbraní a nekonečným zásobníkem, zachraňuje svět!! Jo kovbojky o vyhlazování indiánů, ty mají dobrý, protože mají z čeho čerpat! jinak s jana999 velmi souhlasím. Po deseti minutách radši snad přepnout na zprávy! Tam je alespoň sranda!!

nmlk ( 26. prosince 2014 01:02 )

Tento film je sr.čka. Stačily mi ukázky. Nestojí za to, na něj koukat. Je už i na internetu v originále. Ani herecké obsazení - nic, moc. Druhořadí herci, kteří už nevědí, co by.

steelheart ( 26. prosince 2014 00:14 )

do nenávratna

Zobrazit celou diskusi