Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

V Hongkongu havarovala dodávka s penězi: Lidi si je rozebrali!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: EPA)
Autor: ljš, ČTK - 
25. prosince 2014
09:38

Opravdu Štědrý den! Po nehodě dodávky se na silnici v Hongkongu rozsypaly bankovky v hodnotě 35 milionů hongkongských dolarů (102 milionů korun). Policie žádá občany, aby peníze vrátili.

Než na místo dorazila policie, seběhly se k místu desítky lidí a začaly peníze sbírat. Policistům se podařilo zachránit 20 milionů hongkongských dolarů a policie upozornila, že použití bankovek bude považováno za závažný trestný čin. Zatím se přihlásilo 13 nálezců a vrátili 3,6 milionu.

Incident se stal o Štědrém dnu v poledne místního času na jedné z nejrušnějších dopravních tepen ve čtvrti Wan Chai. Zájem o náklad havarované dodávky vyvolal dopravní chaos, jelikož mnoho řidičů zastavilo své vozy v jízdních pruzích a běželo sbírat. Pořádek nastal, až dorazili ozbrojení policisté, kteří místo uzavřeli a posbírali peníze do beden.

Lidé prý viděli nejenom rozházené jednotlivé bankovky ale také ruličky srolovaných peněz. Jeden ze svědků sdělil listu South China Morning Post, že viděl, jak jedna na pohled velmi spořádaná dáma z místa odcházela s desítkou těchto svazků, v nichž byly bankovky o hodnotě 500 hongkongských dolarů. "Měla náruč peněz, vzala si tolik, kolik byla schopná pobrat, a pak prostě zmizela v ulicích Wan Chai," sdělil svědek.

Policie zatím nezná příčinu havárie a vyšetřuje ji. Automobil patřil britské bezpečnostní firmě G4S specializované na převoz peněz a podle všeho se mu špatně zavřely zadní dveře. Její mluvčí řekla, že firma počítá se ztrátou v řádu milionů.

vosavopruz ( 25. prosince 2014 14:45 )

hezky svátky do Hong Kongu,nic nevracejte

cityjail ( 25. prosince 2014 11:21 )

Jednou jsem na Slovensku-v Bojnici-byl svědkem toho,jak se potentoval bankomat a dával jako magor,lidí tam bylo jak hnoje a všichni si snažili šáhnout,do pěti minut tam byli Bengoši a páčili z lidí ty prachy..stejně jim každej tvrdil že on nic,ale podle mně je dohledali podle kamery bankomatu??

vrahrychtar ( 25. prosince 2014 09:55 )

to se tam asi v okoli potuloval Czeskej zajezd

Zobrazit celou diskusi