Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Matka žadoní ISIS: Prosím, vraťte mi mého synka!

Autor: zr - 
24. prosince 2014
06:38

Zoufalá matka prosí Islámský stát, aby jí vrátil jejího tříletého synka. Toho unesl její manžel, který se přidal k syrským teroristům a v boji zemřel. Matka synka poprvé viděla na zvráceném propagandistickém obrázku.

Chlapcův otec Ismar Mesinovic byl zabit v srpnu, ale ani po jeho smrti Herreara nedostala jedinou zprávu o svém synkovi. Její trápeni trvalo rok, pak se objevila propagační fotografie, na které je malý Ismaiel ověšen samopalem AK-47. 

Matka teroristy zoufale prosí, aby jí chlapce vrátili. „Nikdy jsem na něj nepřestala myslet," říká Lidia Herrera, která hořce plakala v italské talk show poté, co fotku spatřila. Fotografie byla zveřejněna Islámským státem.

V rozhovoru pro Ano Uno Herreta řekla: „Nikdy jsem na něj nepřestala myslet, co když je mu zima, co když má hlad? Co když mě potřebuje? Je malý. Potřebuje svou matku." S pláčem pokračovala: „Prosím ty lidi, aby mě s ním nechali promluvit nebo abych směla vidět fotografii. Nevím, co bez něj budu dělat."

V Interview pro II Giornale dodala: „Chci ho mít zpět. Ve jménu Alláha, vraťte mi mého syna. Říkají, že jsou věřící, ale to, co dělají, je špatné. Není správné držet dítě od jeho matky."

Ačkoli je matka ve svém boji sama a je prakticky bezmocná, stále doufá. „Doufám, že nahlédnou do svých srdcí, že se nade mnou zamyslí, zapřemýšlejí nad matkou, která zoufale hledá svého syna. I když jim můj manžel řekl, aby ho vychovali, tak já jsem jeho matka a já Ismaila miluji, tak jako každá matka na světě miluje své dítě."

Herrera nyní žije v severní Itálii, ale pochází z Kuby. Vychována byla v katolické víře, ale konvertovala k islámu. Jak sama říká, z lásky ke svému muži. Ten pochází z Bosny.

Často navštěvovala svou rodinu na Kubě, a tak bylo normální, že se o chlapce staral jeho otec. Herrera však neměla nejmenší tušení, že se jednoho dne vrátí domů a zjistí, že je její Ismail pryč. V Sýrii. Sama říká: „Nikdy jsem neměla ani nejmenší podezření, že by můj manžel mohl být terorista." Pokračuje: „Když jsem zjistila, že odjeli do Sýrie, bylo to, jako by se zhroutil celý svět. Můj maličký v Sýrii... Můžete si jen představit, jak se matka cítí, když se dozví něco takového."

petrchpraha ( 25. prosince 2014 02:18 )

myslim jestli ten islamskej hnuj budou ty prasata žrát...ani bych se nedivil, kdyby tu svoloč nežrali

petrchpraha ( 25. prosince 2014 02:13 )

To neni hnus, ale žrádlo pro prasata...jestli ty islámský srač..y tedy budou chtít žrát

malinak ( 24. prosince 2014 15:59 )

at zavola ty muslimce Sabatovy...urcite pro ni bude mit pochopeni

malinak ( 24. prosince 2014 15:58 )

Muslimska ***...dobre ji tak

1395 ( 24. prosince 2014 14:28 )

Co mohla slepice čekat když si vzala muslimáka.

Zobrazit celou diskusi