Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dojemné foto: Muslimská nevěsta položila svatební kytici k pomníku obětem teroru v Sydney!

Autor: shp - 
22. prosince 2014
22:29

Byl to její velký den, ale i při cestě na vlastní svatbu se rozhodla, že musí uctít památku těch, kteří zemřeli jen proto, že byli ve špatné době na špatném místě. Muslimská nevěsta Manal Kassem (23) položila vlastní svatební kytici k památníku obětem střelby islámského šílence v Sydney.

Útočník zabíjel ve jménu islámu. Manal jako muslimka cítila silnou potřebu uctít památku obětí na Martin Place, kam lidé nosí květiny. Při vysvobozování rukojmích z kavárny, kde je útočník držel, zemřeli tři lidé včetně únosce.

Nevěsta kvůli uctění dokonce musela se svým nastávajícím mužem Mahmodem Homaisim provést velkou zajížďku od místa svatby. Chápavý manžel však souhlasil.

Když se Manal, která měla na hlavě tradiční bílý svatební nikáb, sehnula a položila svatební kytici, všichni přítomní jí začali tleskat. Gesto nevěsty se jich hluboce dotklo.

„Chtěl zrušit focení, protože nechtěla být souzena. Slavit svou svatbu s tradičním šátkem v místě, kde byli lidé terorizováni...“ prohlásila Dina Kheir, která celou svatbu Manal plánovala.

„Jenže ona udělala prioritu ze zastavení u památníku,“ dodala. Gesto Manal samozřejmě nezůstalo bez povšimnutí a fotografie již obletěly svět.

djaba ( 23. prosince 2014 13:05 )

Dojatá nevěsta , chápavý manžel .Celý ten výstup je urážka obětí a neskutečná drzost .

jezibababa ( 23. prosince 2014 09:33 )

jezibababa ( 23. prosince 2014 09:32 )

nejkaaaa ( 23. prosince 2014 08:56 )

Pokud si pamatuju tak zemřel i muslimský útočník. Otázkou je komu tedy kytici všichni muslimové nosili, že? Donedávna člověk věřil, že prostě ojedinělí zmetci najdete prostě napříč všude. Po včerejších zprávách z Francie už si nemyslím že je to dílem náhody jednoho pošuka, ale nebezpečnou vírou, kterou labilové ospravedlnují své kroky jako vraždění, sebevražedné atentáty, zabíjení dětí. Ocenuju že západ konečně začal zběhy k IS tvrdě trestat. Smutné, že země která nám dala písmo apod. skončí jako největší nepřítel pro lidstvo. Ráno v civilizované zemi vypadá tak že lidé pracují, děti se vzdělávají, hrají si, každý má právo být štastný, lidé se sdružují, věnují končíkům které život obohacují. Ráno v zemi jako Sýrie, Pakistán apod vypadá tak, že všichni vynaloží úsilí na to koho ten den zabít, uříznout mu hlavu, polít kyselinou, mučit ženy, mučit děti, a opr.cát osli v poušti. Když si představíte čím se poslední dobu svět zabývá tak je to jen otázka islámu. Jinak by se věnoval potřebnějším věcem jako hladomor, nemoci, životní prostředí. Svět už není co dřív. Historie je spirála která se opakuje novou a novou generací. Tak hurá do další války - náboženské, dáme si takový backround. Jdu blejt. Až dobleju, tak mi stejně tihle de.bilové nevystraší a neznechutí nadcházející Vánoce. Všem hezké svátky.

vasek666 ( 23. prosince 2014 08:43 )

to je doják jako prase. Jedna muslimka položí kytici, a dalších sto jich položí bombu. Super.

Zobrazit celou diskusi