Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Téměř dva roky seděl za vraždu, kterou nespáchal! Odškodnění ale nedostane!

Autor: dce - 
19. prosince 2014
20:20

Rok a třičtvrtě seděl Jaroslav Š. ve vyšeřovací vazbě. Avšak těsně před vynesením rozsudku se objevily nové důkazy a ukázalo se, že je Jaroslav nevinný! Jenže se asi stane, že odškodné jen tak nedostane!

Proces s Jaroslavem Š. vedla soudkyně Jana Kurešová. Právě ona si všimla, že vzorky DNA odebrané na místě činu se s domnělým pachatelem neshodují. V databázi se navíc nyní objevila osoba, která oněm vzorkům odpovídá. A muž se nakonec k vraždě doznal!

Jaroslav Š. byl v úterý z vazby propuštěn na svobodu, nicméně je stále součástí vyšetřování. "Policie to musí objasnit, musí novou osobu vyslechnout. Důkazy, které má, tedy pachové a trasologické (otisky bot atd.) stopy, musí zkonfrontovat s tou novou osobou. Také musí znovu vyslechnout Jaroslava Š. Pak bude na tahu státní zastupitelství, zda podá novou obžalobu a na koho," uvedla Kurešová v rozhovoru pro idnes.cz.

 

I pro ni byla ale podobná situace první v kariéře. Procesní chyby se prý stávají, tady jde ale o něco jiného. "Že něco nového vyšlo najevo, je náhoda a doklad toho, že se rozšiřuje databáze DNA vzorků," prohlásila soudkyně.

Samozřejmě je teď otázkou, jak se případ vyvine dál. Jaroslav Š. si v případě své neviny může podat i žádost o odškodné - přece jen strávil téměř dva roky ve vězení. "Podle mého názoru byla vazba důvodná. A i kdyby pak nebyl odsouzen, tak si myslím, že by odškodné nedostal," dodala Kurešová.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

mortis69 ( 20. prosince 2014 11:11 )

Na rozdíl od Pana Kájínka měl tento mládenec kliku.Kájínek se stal obětí systému,který ho dokonale semlel jen proto,že si nepřipustil chybu Což bylo za komára zcela běžné

gabreta ( 20. prosince 2014 02:51 )

No jasně. normálnímu člověku prd. Zato Rittigovi a dalším takovým vysází miliony jen za vyšetřování na svobodě!! Proto sme cinkali klíčema a Vašek I. dobrotivý, nám sliboval spravedlnost a lepší životní podmínky. Tak takto vypadají!!

steelheart ( 19. prosince 2014 22:47 )

jasně že mu patří odškodnění! někdo ho chce i jenom za to, že mu po právu řeknete de.bi.le!

sars ( 19. prosince 2014 22:44 )

 Třeba by pomohl nějaký mezinárodní soud, po pár letech ustrku třeba vydělá, i když nevím jak se oceňují dva roky vazby.

tarcisio ( 19. prosince 2014 22:05 )

Ten pan to tedy neudelal, ale vazba byla v jeho pripade duvodna a i kdyby uz nikdy nebyl obzalovan, odskodne nedostane! Vitejme v roce 1950, protoze u politickych procesu to bylo stejne, lide sedeli, aniz cokoliv udelali a odskodne nedostali, nebo se ho nedozili, viz: Dr. Milada Horakova! Vim, ze tento pripad k procesu s Dr. Horakovou uplne srovnavat nelze, ale urcite podobnosti tam jsou... Nespravedlnost!

Zobrazit celou diskusi