Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Přelomový objev vědců: Ibuprofen prodlužuje život!

Autor: shp, štš - 
20. prosince 2014
05:01

Lidé od nepaměti touží po elixírů mládí. A zdá se, že už desítky let ho mají přímo pod nosem. Nová studie totiž tvrdí, že život prodlouží – až o 12 let – obyčejný ibuprofen! A přitom jiné studie poukazovaly na to, jak je zdraví škodlivý a způsobuje mrtvici i infarkt...

Růžoví »pomocníčci«, které denně polykají miliony lidí, dokážou podle amerických vědců nejen ulevit od bolestí hlavy či kloubů.

Testy dokázaly, že jednoduchým organismům, jako jsou kvasinky, hlísti a octomilky, prodloužil ibuprofen život řádově o 15 %.

U lidí by tak šlo asi o dvanáct let! Co stojí za jeho zázračnými účinky? „Podobně jako aspirin má protizánětlivé účinky. A záněty tkání jsou jedním z doprovodných jevů stárnutí, které jej i urychlují,“ vysvětluje vedoucí výzkumu Michael Polymenis.

Ibuprofen, který se u nás prodává např. i pod názvy Brufen či Ibalgin, prý navíc snižuje riziko vzniku Alzheimerovy a Parkinsonovy choroby. Problém však je, že při časté konzumaci může způsobovat krvácení žaludku, a dokonce i mrtvici nebo infarkt.

A navíc – to, co funguje u jednoduchých organismů, nemusí stejně fungovat i u lidí. „Výsledky jsou slibné, ale musíme ještě pokračovat v testech,“ vzkazuje Polymenis.

sars ( 20. prosince 2014 12:54 )

 Farmaceuticka lobby jede a proto kupujte k vánocům prasecky a kloubní preparáty.

jaromir123 ( 20. prosince 2014 12:42 )

Je třeba podpořit prodej a normální reklama již nezabírá. Dlouhověkost nezaručí žádná tabletka - příroda to tak nemá.

deratizater ( 20. prosince 2014 12:18 )

Zobněte ho až po obědě a pořádně zapít, zabere určitě, tělo si ho vstřebá mám to vyzkoušené

naidka ( 20. prosince 2014 10:44 )

Pótfora, trouba jedna.

naidka ( 20. prosince 2014 10:13 )

Tedy ty si ty hafušky hýčkáš.

Zobrazit celou diskusi