„Bylo ošklivé počasí, ale létat se dalo. A já jsem navíc ještě chytil závan. Měl jsem to otočit a přistát. Člověk ztratí v tom studeném větru rychlost. Měl jsem přistát a ne dělat celý okruh, a já ho udělal!“ vzpomínal na osudový den pro deník Aha! Brabec.

Školáckou chybu udělal, přestože měl tehdy nalétáno už 33 hodin. „Naletěl jsem nad letňanskou fabriku, tam jsem šel doleva a už jsem věděl – to je konec! Utrhl jsem křídlo o osvětlení u silnice, to mne srazilo doleva,“ popsal herec, který nezastírá, že se jednalo o nejděsivější zážitek jeho života.

Naštěstí ale dokázal zachovat chladnou hlavu. „Letiště bylo trochu vpravo a tam byly maminky s kočárky a dívaly se na letadélka. Jednal jsem rychle, komputer by byl hadr proti mně. Takže já ty lidičky přeskočil, rychlost se vytratila a já spadl do rozkvetlé třešňovky. Jenom jsem lehce popojel a bylo hotovo,“ vysvětlil.

Z nehody naštěstí vyvázl bez jediného škrábance. Ale šrámy na duši mu zanechala. „Když mi všechno došlo, začal jsem plakat,“ přiznal. Do kokpitu letadla usedl až po delší době.

Fotogalerie
5 fotografií