Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Opilý zastavil vlak: Čeká ho pokuta milion a dva roky ve vězení!

Autor: cad - 
17. prosince 2014
14:20

Až na milion korun a dvouletý pobyt za mřížemi, může podle policistů a drážních expertů vyšplhat nečekaná výluka rychlíku na trati Třebíč – Náměšť nad Oslavou. Ten použitím záchranné brzdy v pondělí vpodvečer zastavil notně opilý Dušan H. (22). Později nadýchal 2,5 promile alkoholu!

„Mladík ze stojícího vlaku utekl a skrýval se v nedalekém okolí, kde ho záhy objevila přivolaná policejní hlídka,“ uvedla mluvčí policie Jana Kroutilová. Policisté opilce, který se už snažil vlastním tělem zastavit předchozí vlakovou soupravu, převezli na záchytku do Jihlavy.

„Naštěstí měl tolik pudu sebezáchovy, že před přijíždějící lokomotivou vyvrávoral z kolejiště,“ popsal Dušanův kaskadérský kousek náhodný svědek. Další vlak, do něhož nastoupil, už zastavil. „Jen použití nouzové brzdy přijde muže na 30 tisíc korun. Další výdaje, jako zhruba hodinová výluka na trati a použití náhradní autobusové dopravy se zatím vyčíslují,“ dodala policejní mluvčí.

„Nevíte, co jsem vlastně prováděl. Já si nic nepamatuju,“ svěřil se později, po propuštění ze záchytky Dušan Blesku. „Za třináctihodinový pobyt nám zůstal dlužen,“ komentoval jeho odchod mluvčí záchytky Martin Málek.

Video Martin Málek, mluvčí protialkoholní záchytné stanice v Jihlavě, popisuje případ - Jiří Čada
Video se připravuje ...

hofihofi ( 18. prosince 2014 04:24 )

To by mne zajimalo, tady melouny a kdyz znemoznis jizdu tram na Letne debilnim zaparkovanim tak jen pAR STOVEK POKUTY, NEJAK PODIVNE ROZDILY.

tigrusenko ( 17. prosince 2014 18:12 )

Je vidět, že jseš debil, když nepoznáš klona.

moiaza ( 17. prosince 2014 17:52 )

Je vidět, že si rád píšeš sám se sebou.

tigrusenko ( 17. prosince 2014 17:34 )

A jestli je trošku chytrej, tak z toho bude politický proces.

tigrusenko ( 17. prosince 2014 17:30 )

A debilem jsi také pořád, klone s malým pindíkem.

Zobrazit celou diskusi