Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Záhadná smrt německého poslance: Kritizoval Putina, proto musel zemřít?

Velký kritik Putinova režimu Andreas Schockenhoff (†57) zemřel za záhadných okolností.
Velký kritik Putinova režimu Andreas Schockenhoff (†57) zemřel za záhadných okolností.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ljš - 
16. prosince 2014
22:45

Bylo mu teprve 57 let a byl v plné síle. Německého politika a experta na Rusko Andrease Schockenhoffa ale našli o víkendu mrtvého. Vzledem k jeho ostré kritice Vladimira Putina se okamžitě vyrojily spekulace, že mohl být zavražděn. Byla proto nařízena pitva, která má vše objasnit.

Politik vládní Křesťanskodemokratické unie (CDU) zemřel nečekaně v sobotu večer ve svém domě v Ravensburgu na jihu Německa, údajně na selhání srdce. CDU oznámila, že šlo o přirozenou smrt.

Městský soud v Ravensburgu ale z podnětu místního státního zastupitelství nařídil pitvu. Mluvčí prokuratury Karl-Josef Diehl přitom potvrdil, že toto rozhodnutí padlo v souvislosti s Schockenhoffovými kritickými postoji vůči Kremlu.

„Pitva má objasnit konkrétní příčinu smrti a také vyvrátit pochybnosti a spekulace, mimo jiné tu, která se týká jeho dřívější práce i role zmocněnce spolkové vlády pro vztahy s Ruskem,“ řekl Diehl agentuře Reuters. Výsledky pitvy by měly být oznámeny ve středu.

Schockenhoff ostře kritizoval Moskvu zejména v poslední době, po propuknutí konfliktu na Ukrajině, a byl zastáncem tvrdých protiruských sankcí. Koordinátorem pro německo-ruské vztahy byl od roku 2006 až do počátku letošního roku. Poslancem Spolkového sněmu byl nepřetržitě od roku 1990. V roce 2011 veřejně přiznal, že je alkoholik, a nastoupil léčbu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

marais ( 19. prosince 2014 15:41 )

Co si to novináři dovolují obviňovat Putina? tAKOVÝ Porošenko dal příkaz střílet do lidí na východě UA a to novinářům nevadí?

abzk ( 17. prosince 2014 17:24 )

Takovejch moc není. Lidi spíš získali. A jestli to nebylo přirozené úmrtí, tak to byla práce profesionála, ne nějakýho čmouda.

abzk ( 17. prosince 2014 17:23 )

To píšeš o Německu???

abzk ( 17. prosince 2014 17:21 )

Hloupí se smějí......

abzk ( 17. prosince 2014 17:20 )

On se někdo snažil u J.F.Kennedyho nahrát přirozené úmrtí? Ty máš teda věci.

Zobrazit celou diskusi