Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Exploze ve Frenštátě má sedmou oběť: Hrdinu, který zachránil dvě děti!

Autor: dce, sč - 
16. prosince 2014
10:41

Když vloni 17. února vybuchl dům ve Frenštátě pod Radhoštěm, nikdo nevěděl, jaká to bude tragédie. Psychicky labilní Antonín Blažek svým šíleným jednáním zabil šest lidí, včetně tří dětí! 13. prosince přibyla i sedmá oběť!

I po téměř dvou letech si výbuch plynu v domě ve Frenštátě pod Radhoštěm vybral další oběť. Stal se jí čtyřicetiletý muž, otec dvou dětí. Bydlel s rodiči, manželkou i dětmi v bytě hned vedle Blažka, který výbuch způsobil. 

V noci 17. února rodinu probudil zápach plynu. „Syn otevřel a říkal, že viděl Blažka, jak jde ze sklepa. Ptal se ho, co tam vyvádí, snacha byla v chodbě, a pak to začalo bouchat," řekla matka serveru denik.cz

Její syn i snacha utrpěli vážné popáleniny - žena dokonce na 90 % těla, přesto se z nemocnice dostala dřív než její manžel. Ten trávil posledních pár měsíců v rehabilitačním centru. Jenže 13. prosince zemřel. „Bohužel, nedalo se nic dělat," prohlásila jeho matka, odmítla ale uvést, zda šlo o smrt spojenou s výbuchem v domě.

Jenže muž byl i hrdinou - i přes vážná poranění dokázal zachránit své dvě malé děti, které jako zázrakem vše přežily. „Vnuka ten výbuch nějak odhodil a vnučku to shodilo i s peřinami na zem, ona zůstala v těch peřinách. Vnuk ji vytáhl a syn ta děcka vyházel z balkonu," uvedla mužova matka.

Pan Špaček skončil na popáleninovém centru v Ostravě a půl roku byl v komatu. „Bylo to těžké. Postihl ho infarkt a řada zdravotních problémů. Žár mu popálil vnitřní orgány. Poslední tři měsíce rehabilitoval v Hrabyni. Chci moc poděkovat všem lékařům a personálu, který o syna vzorně pečoval od počátku až dosud,“ řekla zdrcená maminka.

Jak se svěřila, syn byl jen dvakrát krátce doma. Všeho všudy asi čtyři dny. „Naposledy v polovině listopadu, kdy se setkal s přáteli. Byl na vozíčku. Byl šťastný. Setkání se mu líbilo. Teď měl přijet na vánoce. Jeho stav se pomalinku lepšil. Toto jsme ale nečekali. Postihla ho cévní mozková příhoda. Budou to moc smutné svátky,“ dodala.

ivkanatka ( 16. prosince 2014 19:32 )

Tak ty mezi ně, s tou debilní přezdívkou, nepatříš a nauč se česky !!!

petrkramnypresident ( 16. prosince 2014 11:08 )

Dneska ze s těma hrdinama nějak roztrhnul pytel

Zobrazit celou diskusi