Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šílenec ze Sydney: Černá magie, desítky znásilnění a vražda exmanželky?!

Autor: simao, ČTK - 
15. prosince 2014
18:15

Nebyl to terorista, vycvičený v armádě džihádistů z ISIS. Ale nebezpečný vlk samotář, který vtrhl do kavárny v Sydney a rozpoutal teror, jaký Australané dlouho nezažili. Kdo byl muž, který patrně zemřel při zásahu speciálních jednotek? Přistěhovalec z Íránu, "duchovní léčitel", muž obviněný z řady znásilnění, ale také z podílu na smrti exmanželky a praktikování černé magie!

Prohlásil se šejkem. A na kontě má řadu kriminálních deliktů. Hlavní podezřelý v případu teroru v australském Sydney je Man Haron Monis, íránský přistěhovalec, který čelil obvinění ze sexuálních útoků na ženy a také z podílu na vraždě exmanželky.

Profil "vlka samotáře"

Man Haron Monis se podle australských médií přistěhoval do Austrálie jako uprchlík v roce 1996. Šlo přitom o poměrně známého delikventa. Byl totiž v podmínce za násilnictví a byl odsouzen za zasílaní urážlivých dopisů a DVD rodinám australských vojáků, kteří padli při službě vlasti, nejčastěji v Afghánistánu.

Dopustil se toho v letech 2007 až 2009. Dostal přezdívku „Nenávistný šejk“ a za pobuřující, „hrubě urážlivé“ dopisy ho potrestali 300 hodinami obecně prospěšných prací, upozornil britský Telegraph.

Podle britských médií se Monis chystal poslat podobné dopisy také rodinám britských vojenských obětí bojů proti islámských radikálům. Australské úřady mu to ale zakázaly, za což je obvinil z porušování jeho lidských práv. 

Podle listu Sydney Morning Herald se Monis dříve označoval za „duchovního léčitele“, odborníka na numerologii a astrologii a před deseti lety se v Sydney zabýval černou magií. Íránský imigrant a samozvaný šejk také praktikoval „spirituální léčbu“, v souvislosti s tím však měl v únoru 2015 stanout opět před soudem kvůli desítkám údajných sexuálních útoků na ženy, které měl „léčit“. Obviněn byl ve více než 40 případech sexuálního násilí nebo obtěžování, kterého se měl dopouštět na ženách při "konzultacích". Tyto případy označil Monis za policejní spiknutí a za politicky motivované.

Záhadná smrt exmanželky

Vedle toho však byl před dnešním zásahem speciální jednotky v kavárně v Sydney stíhán za spoluúčast na vraždě své bývalé manželky Noleen Hayson Pal (†30)! Matka dvou dětí byla ubodána a zapálena v západním Sydney. Spoluobviněnou se stala i Monisova současná manželka Amirzh Droudis (34). Muslimský fanatik byl však v rámci tohoto případu, ve kterém se ale prokázalo, že si vytvořil alibi úmyslnou automobilovou nehodou v době vraždy, propuštěn na kauci.

berlin71 ( 16. prosince 2014 01:27 )

Presne o tom to je . Jednim slovem super priklad

berlin71 ( 16. prosince 2014 01:24 )

ninunka:Muj klon ma asi momentalne strevni chripku tak mam od nej pokoj Jinak jses fajn clovek

berlin71 ( 16. prosince 2014 01:22 )

Muj klon ma asi momentalne strevni chripku tak mam od nej pokoj Jinak jses fajn clovek

berlin71 ( 16. prosince 2014 01:18 )

vemariobrou nebud na me nastvana jednoduse jsem vybouch tady se objevuje dost fasounu . Pochopil tak se k nim neradis. Jeste jednou sorry a nekdy priste .

ninunka ( 16. prosince 2014 01:16 )

tobě také ještě jsem ti něco písla níže-aby jsi jen nedělal bubáky

Zobrazit celou diskusi