Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Teroristovy požadavky na videu: Vlajka a rozhovor s Tony Abbottem!

Video se připravuje ...
Autor: dce - 
15. prosince 2014
16:26

V Sydney je noc, přesto jen málokdo spí. Teroristický útok v Sydney, za nímž stojí muž jménem Man Haron Monis, už trvá více než 12 hodin. Své požadavky nechal jednu z rukojmí nahrát na video, které se nyní objevilo na internetu.

„Jsem jedním z mnoha rukojmí zde v Lindt Chocolate Café. Máme tři specifické požadavky, kterým stále nikdo nevyhověl. Prvním je zaslání vlajky IS – pak dojde k propuštění jednoho rukojmí," slibuje ve videu jedna z žen v australské kavárně. 

„Za druhé – odvysílejte ve všech médiích, že jde o útok na Austrálii vedený Islámským státem. Za třetí – chceme, aby Tony Abbott kontaktoval bratra (Monise, pozn. red.) v živém vstupu. Pak bude propuštěno pět rukojmí. Důležitou informací také je, že máme tři bomby – jednu na George Street,  druhou na Martin Place a také na Circular Quay. Aby nebyly odpáleny, je třeba vyhovět těmto třem požadavkům co nejdříve. Prosím, pomozte nám,“ dodala.

V dalším videu jiná žena uvádí, že je na ně terorista „hodný“. "Dal nám vodu, pustil nás na záchod a nechal nás vzít si naše prášky. Vše, co chce, je vlajka a telefonát od premiéra, který nás opět zklamal. To je vše, co chce. Není to těžké, proč jsme stále zde? Proč nás Tony Abbott opět zklamal?“ zaznívá z videa. Teoristovi však nechtějí policisté ani další lidé vyhovět.


1395 ( 15. prosince 2014 17:11 )

Už vidím jak pravdoláskaři prohlašují že to nemá s islámem nic společného.Atˇje takových útoků víc snad se v Bruselu probudí.

Zobrazit celou diskusi