Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Svědectví Čechů ze Sydney: Teď už tu muslimy nikdo nebude trpět!

Autor: oj - 
15. prosince 2014
10:19

Desítky rukojmí v kavárně, černá vlajka islamistů, vyklizené centrum Sydney, podezřelý balíček ve známé budově opery. Útoku teroristů přímo v největším australském městě přihlíží i mnoho Čechů. Někteří z nich Blesk.cz dramatickou situaci ve městě popsali.

"Už někdy po desáté jsme zachytili info, že se něco děje, a pak nás několikrát rozhlasem varovali, že se máme vyhnout stanici Martin Place, že se vůbec nemáme přibližovat k vlakovým stanicím. Většina lidí tu jezdí do centra vlaky každý den do práce. Postupně nás žádali, abychom opustili centrum, pokud můžeme. Nakonec nás někdy po dvanácté požádali, ať vůbec neopouštíme budovu," popsala pro Blesk.cz tvrdá bezpečnostní opatření studentka Soňa.

Podle jejího svědectví se z centra Sydney stalo město duchů. "Lidi z kanceláří šli okamžitě domů a stejně tak lidi z obchodů a restaurací. Normálně je to místo, kde je neustále neuvěřitelná spousta lidí, ale dneska bylo centrum města skoro vylidněné. Lidi, co pracují poblíž, jsou strašně vyděšení, ale spíš než strach o sebe je to strach o druhé a údiv nad tím, že se něco takového může stát v Sydney," dodává Soňa.

Vše údajně začalo dnes kolem 9:44 místního času (v neděli 23:44 našeho času), kdy na policii přišlo hlášení o pohybu muže s podezřelou taškou (ve které mohla být zbraň), který vešel do kavárny a obchodu s cukrovinkami Lindt v centru Sydney. "Říkali, že před incidentem vyšla z obchodu starší paní a říkala druhé, ať tam nechodí, že je to tam divné, a že se ten člověk divně chová. Když druhá paní i přes to chtěla jít dovnitř, už byly dveře zavřené a celé to vypuklo. Lidé jsou vystrašení, všude spousta policistů, ale zároveň všichni věří, že je situace pod kontrolou. To my ostatně taky! Jedna věc je jasná, a to že muslimy, které tu už tak nikdo moc nemusel, už tu vůbec nebudou chtít trpět," napsala Blesku Martina V.



ad-ga ( 16. prosince 2014 09:58 )

a takovou verbež chtějí dostat do Česka. Sbalit je a poslat odkud přišli. A toho místopředsedu z Teplic, co jim prodal pozemky, pověsit na první lampě.Halíka a ostatní černo..***níky poslat tam, odkud není návratu.

kupredu-leva ( 16. prosince 2014 09:22 )

Gross je z ODS? Ty jsi teda blb.

nojasne ( 15. prosince 2014 18:09 )

Tak tento magor pro konečnou porážku islámu udělal víc než američané se svými bombami.

jarda304 ( 15. prosince 2014 16:26 )

a nebude Aničce Šabatové vadit, že v Austrálii by uplatnili kolektivní vinu na "muslimy", když to je zase jeden konkrétní islamista a jinak je islam ohromně mírumilovný

koko365 ( 15. prosince 2014 15:48 )

 Alláh agbar 💩

Zobrazit celou diskusi