Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jak se žilo za totáče? Vyberte finalisty fotosoutěže!

Autor: simao - 
15. prosince 2014
02:00

Více jak měsíc jste měli příležitost zasílat nám do redakce Blesk.cz fotky z doby, kdy u nás vládli komunisté. Přišla jich pěkná řádka a vytvořily pestrou a nostalgií provoněnou mozaiku. Který snímek vás zaujal nejvíce? Rozhodněte, jaké fotky budou moci bojovat o celkové vítězství! 

Jdeme do finále, vážení. A možná přijde i kouzelník... Při příležitosti 25 let od sametové revoluce jsme se vydali prozkoumat, jak vypadal život před ní. Za totáče. Nikoli u známých osobností, ale řadových občanů Československa, kteří oprášili rodinná alba.

Na Blesk.cz jsme vyhlásili speciální fotosoutěž. A desítky čtenářů se neváhaly pochlubit svými vlastními fotkami z doby vlády komunistů (1948-1989). Nešlo však o libovolné fotky, ale následující témata:

1. jak jsme se oblékali za totáče;

2. naše Vánoce a Silvestr (tedy fotky stromečku, dárků, štědrovečerní tabule apod.);

3. v práci a na dovolené (závodní večírky, rekreace ROH, zájezdy);

4. na vojně;

5. moje město tehdy a teď!

A právě u těchto kategorií nyní můžete vybrat, které fotky pošlete do finále!

Jak hlasovat o nejlepší foto? 

Sledujte Facebook Blesk.cz ZDE a dejte LIKE fotce, která se vám líbí nejvíce. Každý den zveřejníme vybrané snímky z jedné z výše zmíněných kategorií. Dvě u vás nejúspěšnější fotky z každé kategorie postoupí do finále, ve kterém o vítězi rozhodne odborná porota Blesk.cz. Výběr fotografií od čtenářů Blesk.cz najdete v galerii níže.  

Do redakce Blesk.cz dorazily v průběhu soutěže v době od 5. listopadu do 12. prosince 2014 stovky fotek. Odměnou pro nejoriginálnější fotografii je fotomobil Nokia Lumia 930, špičkový smartphone s vynikajícím PureView foťákem o rozlišení 20 MPx, optikou Zeiss a Full HD displejem.

Hlavní cena: Špičkový smartphone s vynikajícím fotoaparátem s 20MPx, to je Nokia Lumia 930 Hlavní cena: Špičkový smartphone s vynikajícím fotoaparátem s 20MPx, to je Nokia Lumia 930 | Archiv Blesku

 

 

vog.ht. ( 19. prosince 2014 08:44 )

Počítače byly, jen by se ti do garsonky nevešel.

vog.ht. ( 19. prosince 2014 08:43 )

Pravda a láska vítězí, nebo tak nějak ta lež zněla, ne?

vog.ht. ( 19. prosince 2014 08:41 )

Kdyby nebylo tolik násilí, vražd, zlodějin, tunelů, podvodů, úplatkářství, tak by se určitě žilo lépe teď. Ale zase můžeme nadávat politikům a nikdo nás za to nezavře a to jsme přece chtěli.

sores ( 17. prosince 2014 13:28 )

 3/4 čechům určitě lépe! Jelikož ze svobody slova a tisku se ještě nikdo nikdy nenajedl! Otevřené hranice jen pro bohaté a zaměstnané se slušným platem!Politici co si neustále přidávají na platě, zloději a podvodníci ti si samozřejmě tuto dobu nemohou vynachválit,že.A že je větší výběr žrádla a hadrů? bylo by lepší mít menší výběr obojího, ale mít práci a bydlení!To je třeba k životu!!!

mememumu ( 17. prosince 2014 12:17 )

No podle tvých zpšklých blábolů v diskusi to tak moc nevypadá. Zkoušels viagru? Nebo na ni nemáš?

Zobrazit celou diskusi