Podle informací Blesk.cz byla obě znásilnění, která spáchal tentýž pachatel v rozpětí 24 hodin, velmi brutální a ženy skončily ve vážném stavu v nemocnici.

K prvnímu útoku došlo v sobotu asi deset minut před půl pátou ráno. Neznámý muž napadl třiadvacetiletou ženu, když se vracela z večírku v centru Prahy. Vystoupila na zastávce Petýrkova z autobusu linky 511 a zamířila rovnou k domu v Holušické ulici vzdálenému jen pár metrů. Společně s ní ale vystoupil i neznámý muž, kterému nevěnovala pozornost.

"Ten ji však po pár metrech strhl na zem, sedl si na ni a začal ji rdousit. Napadená sebrala veškerou sílu a podařilo se jí doběhnout k nejbližšímu domu, kde zvonila na zvonky a volala o pomoc. Muž ji ovšem doběhl, znovu ji rdousil, manipuloval s ní prozatím neznámým způsobem, a když žena upadla do bezvědomí, z místa utekl," uvedla policejní mluvčí Jana Rösslerová s tím, že před domem, kde dívku napadl, ho zachytila kamera.

Popis pachatele: Asiat, vysoký asi 170–175 centimetrů. Má středně dlouhé černé vlasy a mluvil česky bez přízvuku. Oblečený byl do péřové tmavé bundy s vodorovným prošíváním a s kapucí s imitací kožešiny, dále džínů modré barvy a tmavé obuvi s výrazným světlým lemem kolem podrážky.

K druhému znásilnění došlo v noci na neděli kolem čtvrt na čtyři. "Náhodný kolemjdoucí nalezl pod stromem na křižovatce ulic Archimédova a Rezlerova ležet zraněnou ženu, která měla potrhané oblečení a kolem ní se válela zimní bunda, další svršky oděvu a její dioptrické brýle," uvedla Rösslerová. Žena utrpěla silný šok a s hlídkou nekomunikovala, záchranná služba ji vzápětí převezla v kritickém stavu do nemocnice, kde je v péči lékařů.

Policisté proto žádají o pomoc případné svědky, kteří by pomohli zmapovat její pohyb. I ona, stejně jako první napadená, přijela do Petrovic autobusem noční linky číslo 511. Hodinu po půlnoci měla nasednout do autobusu na Hájích a pokračovat směrem na zastávku Poliklinika Petrovice. Není však vyloučeno, že vystoupila už o zastávku dříve. "Detektivové žádají svědky, kteří ženu viděli nejen na Hájích, ale i v Petrovicích, aby kontaktovali tísňovou linku a policistům tak předali cenné informace, které by mohly vést k dopadení brutálního násilníka," žádá mluvčí.

Popis napadené ženy: Je vysoká mezi 170 až 175 centimetry, střední až plnoštíhlé postavy. Má krátké mahagonové vlasy a v době útoku měla hranaté dioptrické brýle s černými obroučkami. Oblečená byla do tmavé manšestrové bundy do pasu s kapucí s imitací kožešiny, pod ní měla bílou mikinu s oranžovou kapucí a kolem krku měla tmavě modrý šátek zdobený stříbrnou nití a bílé kalhoty. Na nohou měla černé sportovní boty a s sebou černou kabelku a tmavě modrou látkovou tašku s růžovým nápisem „Authentic sports wear“.

Fotogalerie
11 fotografií