Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Taliban zastřelil činitele Nejvyššího soudu

(ilustrační foto) K útoku se přihlásilo teroristické hnutí Taliban
(ilustrační foto) K útoku se přihlásilo teroristické hnutí Taliban  (Autor: EPA)
Autor: ČTK, zrk - 
13. prosince 2014
10:14

V hlavním městě Afghánistánu Kábulu byl zabit činitel Nejvyššího soudu. Zastřelili ho ozbrojenci. K útoku se hlásí povstalecké hnutí Taliban, má na svědomí i smrt dvou amerických vojáků. O tragédii informovala agentura AP, která se odvolává na místní policii.

Atikulláh Ravúfí, šéf sekretariátu afghánského Nejvyššího soudu, byl zabit nedaleko svého domu na severozápadním předměstí Kábulu. Podle dostupných informací ho zastřelili dva muži na motocyklu, když šel z domu ke svému vozu.

Američtí vojáci z mise ISAF přišli v pátek v noci o život při bombovém útoku během průjezdu armádního konvoje v blízkosti letecké základny Bagrám. I k tomuto útoku se v textové zprávě zaslané novinářům přihlásilo hnutí Taliban.

Ozbrojenci Talibanu znásobili počet útoků v Kábulu a okolí jen několik týdnů před odsunem většiny zahraničních vojáků, kteří byli v zemi rozmístěni v rámci mise NATO. Letos už útokům radikálů podlehlo 65 zahraničních vojáků, z toho 50 bylo Američanů.

(ilustrační foto) K útoku se přihlásilo teroristické hnutí Taliban (ilustrační foto) K útoku se přihlásilo teroristické hnutí Taliban | EPA

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi