Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tajný plán Facebooku: Zuckerberg plánuje velké změny?

(ilustrační foto) Na Facebooku přibude tlačítko vyjadřující nesouhlas
(ilustrační foto) Na Facebooku přibude tlačítko vyjadřující nesouhlas  (Autor: Reuters)
Autor: zr - 
13. prosince 2014
10:03

Zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg odtajnil svůj plán na přidání tlačítka „To se mi nelíbí". Uživatelé Facebooku tak budou moci, kromě souhlasu, vyjadřovat i svůj nesouhlas s příspěvky ostatních.

Ještě se neví přesně, jak se bude tlačítko jmenovat, ale pravděpodobně nepůjde o přesný opak „like" na „dislike". "Jedna z věcí, o kterých přemýšlíme, je správný způsob, jak by lidé mohli vyjádřit širší škálu emocí," uvedl Zuckenberg. Nechce však nikoho frustrovat návalem negativních pocitů, které by mohlo tlačítko přinést.

Ještě není známo přesné datum, kdy budu tlačítko uvedeno do provozu, jisté však je, že někdy do nabídky Facebooku přibude.

e.44 ( 13. prosince 2014 17:46 )

Jednodušší snad, ale podle mě zneužitelné. Ať už jako zábava pro sběrače záporných lajků, tak hlavně k šikaně, jak správně poznamenala bjutifl. No a v případě co zmiňuješ a o jakém jsem psala i já si myslím, že přece jenom je asi účinnější, když si to s provinilcem vyříděj další diskutující pomocí komentářů, kde přímo napíší svůj názor "proč tak ne", než když jenom jednoduše kliknou záporný lajk.

anka ( 13. prosince 2014 16:32 )

u svych pratel to nepotrebuji, ale je pravda, ze na ruznych skupinach mi obcas to tlacitko chybi....vetsinou jsou lide velmi slusni, ale obcas ma nekdo nazor, ktery "ublizuje" a bylo by jednodussi ho tam mit.

e.44 ( 13. prosince 2014 15:03 )

Navíc diskuse jsou v rámci FB jenom okrajovou záležitostí. To co jsem psala předtím i to co ty pode mnou a za co máš , se týká většinový náplně FB.

bjutifl ( 13. prosince 2014 14:43 )

Kde například? kromě novinek.cz o jiných plusech a mínusech nevím a ani ty nejsou to samé. Klasické lajky pokud vím jsou spojené vždy jenom s FB.

cipisek134 ( 13. prosince 2014 14:29 )

Na všech internetových diskusích jsou tlačítka like i dislike, tak nechápu proč by tak tomu nemohlo být i na FB.

Zobrazit celou diskusi