Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

ISIS vydal návod na zacházení s otrokyněmi: Znásilňování, bití, mučení

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ČTK - 
11. prosince 2014
17:30

Teroristická organizace Islámský stát sepsala pravidla, jak mohou její členové nakládat se zajatými ženami nepřátel – otrokyněmi. Zahrnuje podrobný postup při znásilňování i bití. ISIS unesl podle dostupných údajů asi 2500 příslušnic irácké komunity jezídů a dalších 4600 žen a dívek se pohřešuje.

Materiál byl údajně vytištěn 3. prosince a do angličtiny byl přeložen ve washingtonském ústavu pro studium Blízkého východu. O jeho autenticitě prý svědčí i to, že elektronické stopy od materiálu vedou k hlavním propagandistům IS.

Autoři vycházejí z toho, že je ospravedlnitelné zotročit každého, kdo nevyznává islám. Dovoluje se znásilnit „otrokyni“ hned po jejím zadržení a mít styk i s nezletilými dívkami, pokud jsou dostatečně zdatné. V opačném případě je třeba se s nimi těšit jen pohledem.

„Právo na tyto ženy nám dává to, že jsou nevěřící. Můžeme se jich zmocnit hned, jakmile je imám mezi nás rozdělí,“ uvádí jedno pravidlo. „Je povoleno koupit, prodat nebo darovat rukojmí a otroky, protože náleží k majetku, jímž lze disponovat tak dlouho, dokud to muslimské obci nepůsobí újmu,“ říká další.

Prodat lze podle jednoho z bodů i ženu, která s příslušníkem IS otěhotněla. Bod číslo 19 podává přesný výklad otázky bití otrokyň. „Povoluje se bít otrokyni pro utužení disciplíny, ale je zakázáno destruktivní bití, bití za účelem vlastního uspokojení nebo mučení. Zakázány jsou také údery do obličeje.“ Ženu, která svému vězniteli uteče, prý není třeba trestat, ale je možné jí vyčinit takovým způsobem, aby to od touhy uprchnout odradilo ostatní.

IS od loňska obsadil severní Sýrii a Irák a založil tam chalífát. Za hlavní zdroj příjmů této organizace se považuje nelegální obchodování s ropou, krádeže a také obchodování s rukojmími.  



elssa... ( 12. prosince 2014 00:02 )

opět AMERICA ,nebot ta je všeho strujcem

sars ( 11. prosince 2014 20:37 )

 Jen hloupý muslim se stěhuje do Evropy a lačně čeká na své bratry bojovníky, on totiž neví že nikdy nepřijdou, IS vytvořili amici z důvodu získávání ropy z území Libie Iráku Sýrie. Američani už sami nemohou, protože už je prokoukli o co jim ve skutečnosti jde. Vedlejší efekt toho všeho je strachy mrtva Evropa.

jerry ( 11. prosince 2014 19:36 )

Mnoho Českých žen a dívek vidí v návodu ISIS šanci, jak si konečně vrznout. Šabatová získá po zveřejnění tohoto článku nepochybně velkou podporu.

cityjail ( 11. prosince 2014 18:42 )

Tohle především by mělo varovat krkouny lačné peněz,aby v žádném případě neprodávali mohamedánům nemovitosti v ČR.Už tak tady dělají bordel jak se jim zamane.Stop islamizaci EU bez kompromisu.

maruch ( 11. prosince 2014 18:04 )

Vyplenit tuto pakáž z ISIS nic jiného si nezaslouží.

Zobrazit celou diskusi