Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Bezhlavé tělo novináře Foleyho vám prodáme za 22 milionů, nabídli teroristé z ISIS!

Autor: shp - 
11. prosince 2014
11:20

Věznili ho, mučili a nakonec mu uřízli hlavu. Teď chtějí teroristé z Islámského státu na bezhlavém tělu Jamese Foleyho, amerického novináře, kterého popravili, ještě vydělat. Prodat ho chtějí za 22 milionů korun.

Prostředník Islámského státu prozradil, že chtějí Foleyho tělo prodat jeho rodičům nebo americké vládě. Podle zvrácených teroristů je to akt milosti pro rodinu, informoval web BuzzFeed.

Islámský stát rodině přislíbil i vzorky DNA, které jsou teroristé ochotni zaslat, aby si mohla rodina ověřit, že jde skutečně o Foleyho. „Žádají 22 milionů a poté pošlou vzorek. Ale chtějí peníze předem,“ řekl prostředník.

Teroristé své akce financují z prodeje ropy a z výkupného, které dostávají za neamerické zajatce. Ceny ropy však poslední dobou klesly, a tak islamisté hledají nové cesty, jak přijít k penězům.

Prodej Foleyho těla je jedna z nich. „Je to humanitární akt, který má přinést rozřešení rodině,“ dodal prostředník.

Video Drastická Foleyho poprava. - Reuters
Video se připravuje ...

petrkramnypresident ( 11. prosince 2014 15:51 )

Hm... řekl bych, že 22 milionů dolarů za shnilé torzo těla je dost nevýhodný obchod. V Číně na trhu naložené v lihu se smlouváním jen nějakých 100 dolarů

sars ( 11. prosince 2014 13:43 )

 Amici jsou zvěř, kam nemůžou nastrci spojence z IS.

gabreta ( 11. prosince 2014 12:45 )

Proč koukat jen na zvěrstva ISIS a odsuzovat jenom ty? Což v Kosovu, kde se popravovalo jen pro kšeft s orgánama a teď podobný akce Pravýho sektoru na Ukrajině není nic k odsuzování? A to máme v Evropě a ještě se najdou takoví, kteří tomu tleskají a podporujou to!!!!!!! Současnej svět je úplně na HOV.NO!!!!

berlin71 ( 11. prosince 2014 12:35 )

Hodit na ne atomovku a je po problemu zmr.di sku.rveny

fotrpjotr ( 11. prosince 2014 12:32 )

Proč ho nevymění za Obamu,amici by aspoň ušetřili.

Zobrazit celou diskusi