Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Eva, které Norsko sebralo syny: Zavolala si mě sociálka, mám strach!

Autor: shp - 
10. prosince 2014
17:35

Případ Češky Evy Michalákové, které v Norsku sebrali před třemi lety milované syny Denise a Davídka, se po zasedání Sněmovny alespoň trochu posunul kupředu. Matku obou dětí si  na pátek příštího týdne pozvala norská sociální služba. Eva má však ze schůzky strach. „Bojím se, že dají mé syny k adopci,“ přiznala Blesk.cz.

Sněmovna včera jednala o tom, zda by Eva měla dostat diplomatickou ochranu. Spor by to posunulo na mezinárodní úroveň a Češka by měla větší šanci získat syny zpět. Ovšem poslanci to nedoporučili. Stejně tak zavrhli mezistátní stížnost na Norsko.

Sněmovna tak pouze vyjádřila přesvědčení, že by Norsko mělo v případě konečně jednat a začít o něm s českou stranou vést dialog. A odpovědět na nepochopitelné otázky, proč čeští bratři zůstávají v pěstounské péči, a navíc ve dvou odlišných rodinách.

Eva je doporučení Sněmovny ráda, ale zároveň je zklamaná, že česká strana neudělala v jejím případě mnohem více, jak by bylo potřeba. „Samozřejmě to je jistý posun, ale za tu dobu se toho mohlo stát více a mí synové, čeští občané, se mohli dávno vrátit domů,“ řekla Eva Blesk.cz.

Češka se teď nejvíc bojí příštího týdne. „Příští týden v pátek mám schůzku s Barnevernem (norská sociální služba – pozn. redakce). Bojím se, že dají mé syny k adopci,“ promluvila Eva o svých obavách. Sociálka jí adopcí synů začala vyhrožovat poté, co Eva začala o svém případu veřejně mluvit.

Její syny Davida a Denise jí v květnu 2011 odebrala tamní sociálka poté, co mateřská školka přišla s obviněním, že chlapce jejich otec zneužívá. Přestože se obvinění nepotvrdila, byly děti svěřeny do péče pěstounů. Matka své syny může vídat jen dvakrát do roka a nesmí s nimi ani mluvit česky.

abyss ( 11. prosince 2014 17:09 )

To není o Norech. To je o Juvenilní Justici, která je mimo jiné i v Norsku. Jedinou, ovšem zásadní, chybou Norů je, že dali Juvenilní Justici ve své zemi takovou moc. Zjisti si fakta. Odkazů v diskuzích k případu paní Evy a jejích synů najdeš dost k tomu aby sis o Juvenilní Justici udělal ucelený obrázek.

123automobil ( 11. prosince 2014 15:35 )

abyss ( 11. prosince 2014 14:00 )

Jelikož Juvenilní Justice, jedno jak se jí v Norsku říká, je nadnárodním obchodem s dětmi, možné je všechno. Když mohou být profesionálními pěstouny i pedofilní homosexuální páry a když je skutečností, že při častém střídání pěstounů je po čase většina dětí nedohledatelná, děje se s velkou pravděpodobností i to o čem píšeš. Jediné co my můžeme dělat, je nenechat si srrát na hlavu od současného prezidenta a vlády a bouřit se a důsledně protestovat proti uzákonění všeho co je nutné pro to aby mohla JJ začít řádit i u nás. Bouřit se i proti podepsání jakékoliv smlouvy na ochranu práv dětí se zemí kde už JJ řádí. Vyhnat od nás UNICEF, která s JJ spolupracuje. Vypadnout z EU která zemím vnucuje zákony podporující JJ. Ona totiž JJ neodebírá děti pouze cizincům, ona odebírá (bezdůvodně za účelem obchodu s nimi) děti i občanům jejich země a ti o tom musejí mlčet pod trestem vězení. Sotva by se o tom stačili kdekoli zmínit, jdou sedět dřív než se ta jejich zmínka stačí dostat do širšího povědomí. My musíme chránit budoucnost všech našich dětí současných a i budoucích a nesmíme k nám JJ pustit i když už nás obkličuje skoro ze všech stran.

st.rec ( 11. prosince 2014 08:24 )

Asi to už nemůže být horší,budou jen vyhrožovat kvůli zveřejnění.Rád bych věděl jestli třeba Norsko ve velkém obchoduje s orgány nebo zásobuje pedo-kluby atd.Tohle opravdu není normální. Včera tam měla dostat Nobelovu ta holka z Pákistánu nebo Sýrie-nepřišli si pro ni taky?Byla přece týraná.

pgga ( 11. prosince 2014 05:09 )

? Co nejhorsi me muze napadnout,hmm, asi ze ...ale znovu, opravdu nevidim duvod proc ziji bratri oddelene,to nechapu a ani jaky to ma mit "dobry" vysledek. Pokud si bratri "necim prozili", a tedy byli matce odebrani, jaky je "vysledek" je rozdelit ?

Zobrazit celou diskusi