Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pohřeb cirkusáka Berouska: Krotitele medvědů zabil zápal plic

Autor: šim, sch - 
9. prosince 2014
14:24

Pro veřejnost byla jeho smrt bleskem z čistého nebe, jeho blízcí však tušili, že se asi konec blíží. Slavný krotitel medvědů Karel Berousek (†66) zemřel po boji s těžkou nemocí. „Už loňské Vánoce byly hodně smutné,“ svěřil se jeho syn Erik.

Karel Berousek, kterého proslavila drezura medvědů pro film Šest medvědů s Cibulkou, dlouhé měsíce bojoval s těžkou cukrovkou. Už loňské Vánoce byly podle syna Erika hodně těžké. „Nedávno si ale táta zlomil nohu v krčku. A jak dlouho ležel, dostal zápal plic,“ svěřil se Erik, který byl po celou dobu pohřbu oporou své matce, která se o něj během celého smutečního aktu opírala a slabostí se sotva držela na nohou.

Slavného cirkusového krotitele vyprovodilo na poslední cestě několik desítek smutečních hostů, nechyběla velká rodina celého Cirkusu Berousek, přišel také majitel cirkusu Joo, Jaromír Joo, který při loňských volbách přinesl Babišovi do volebního štábu ANO malého tygříka.

Video Karla Berouska vyprovádí smutné tóny pohřební kapely, která hraje přímo na hřbitově - Pavel Schuster
Video se připravuje ...

Obřad na hřbitově v Horních Počernicích netrval ani půl hodiny. Nejprve se s Karlem Berouskem krátce rozloučila v malé kapličce nejbližší rodina, poté byla rakev za zvuků smuteční kapely odnesena k vykopanému hrobu. Nebožtíkovi zahráli slavnou melodii z filmu Tenkrát na západě a jeho manželka se s ním loučila písní Sbohem, lásko. Nad hrobem promluvil kněz a poté byla rakev s ostatky spuštěna do hrobu. „Leží tady, protože tu jsou také jeho rodiče a tragicky zesnulý bratranec,“ řekla Blesk.cz smutná vdova.

„Odešel spokojenej. Neměl paměť na lidi, ale medvěda by poznal na sto honů,“ řekla Blesk.cz v slzách manželka. „Vážila jsem si ho pro jeho charakter,“ dodala. „Náš táta si na smrtelné posteli přál, abychom pokračovali s cirkusem. Berousek má velké jméno po celém světě. Tátovi vděčím za vše, to on mě všechno naučil,“ zavzpomínal na slavného krotitele jeho syn Erik.

vog.ht. ( 9. prosince 2014 18:00 )

Jen jestli v té truhle nebyl místo Berouska medvěd.

Zobrazit celou diskusi