Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Muž vězněný islamisty prchl ze zajetí: Strážci podřízl hrdlo mačetou!

Autor: shp - 
7. prosince 2014
21:20

Dva roky ho islamisté věznili, týrali a on se bál nejhoršího. Když přišla příležitost, švýcarský ornitolog Lorenzo Vinciguerra (49) ji využil a pláchl z vězení na Filipínách. Strážci na útěku podřízl hrdlo mačetou! Sám utrpěl zranění

Švýcarský rukojmí unikl filipínským extremistům z islamistické organizace Abu Sayyafa, když vládní síly zaútočily na tábor extremistů v džungli.

Ornitolog Lorenzo Vinciguerra při útěku posekal jednoho z velitelů radikálů a byl postřelen. Švýcar se dostal na svobodu po více než dvou letech v zajetí v džungli na jihu Filipín.

K útěku se odhodlal, když vládní síly ostřelovaly tábor radikálů poblíž města Patikul v provincii Sulu, kde byl držen. Průzkumníci filipínské armády ho později našli a odvedli ho do bezpečí.

Vinciguerra byl jedním ze dvou evropských pozorovatelů ptáků, které islamisté unesli v únoru 2012 v provincii Tawi Tawi.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

cantre ( 8. prosince 2014 12:29 )

kurzové sázení, velmi spolehlivé info www.caveso.webnode.cz

akko ( 8. prosince 2014 07:06 )

...no jak ty musis bejt blbej...

akko ( 8. prosince 2014 07:04 )

Klobouk dolu...skoda jen,ze nepodrezal krk vice islamistum...bylo by toho ksindlu mene...a nase Vlada je pousti do republiky...jednou na to nase dalsi generace pekne dojede...to bude ale pozde hledat chyby...

rumovapalice ( 8. prosince 2014 06:44 )

newim jak by tohle vysvětlil českýmu ombudsmanovi

ritchi ( 7. prosince 2014 23:02 )

ty se postarej o svůj mozek

Zobrazit celou diskusi