Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dobrá zpráva od pyrotechniků: Lidé evakuovaní u muničního skladu mohou domů

Autor: ČTK, lm - 
7. prosince 2014
13:21

Policie ukončila evakuaci Haluzic a Lipové u muničního skladu na Zlínsku. Domů se vrátí 400 lidí. Evakuace platí už jen pro Vlárské strojírny.

Policie dnes krátce po poledni ukončila evakuaci obcí Haluzice a Lipová u muničního skladu na Zlínsku. Domů se může vrátit 400 lidí, kteří byli evakuováni v pátek večer. Evakuace platí už jen pro Vlárské strojírny.

Pyrotechnici dnes v areálu preventivně zkontrolovali jeden objekt, velitel zásahu poté evakuaci Haluzic a Lipové ukončil, řekla ČTK krajská policejní mluvčí Monika Kozumplíková. 

"O ukončení evakuace Vlárských strojíren se rozhodne dnes po setmění," uvedla Kozumplíková. Z okolí skladu u Vrbětic na Zlínsku bylo v pátek večer a v sobotu ráno kvůli poškozené budově s granáty evakuováno bezmála 2000 lidí. V sobotu večer policie zrušila evakuace zhruba 1400 lidí z Vlachovic a jejich části Vrbětice.

V sobotu ze střechy muničního skladu s dělostřeleckými granáty pyrotechnici odstranili granát, který se do ní zabořil po nedávné explozi sousedního objektu. Kvůli této budově byla nařízena páteční a sobotní evakuace.

Pyrotechnici dnes dopoledne v muničním areálu u Vrbětic zkontrolovali budovu, kterou si vytipovali při sobotní akci, a poté povolili ukončit evakuaci obyvatel Haluzic a Lipové. Lidé z těchto dvou obcí byli kvůli výbuchu muničního skladu evakuováni už ve středu a domů se v pátek vrátili jen na pár hodin.

Ve vojenském areálu u Vlachovic vyletěly do povětří dvě budovy. První 16. října, druhá minulou středu. Policejní prezident Tomáš Tuhý v sobotu situaci ve skladu označil nadále za velmi vážnou.

dietr ( 7. prosince 2014 16:46 )

tu špatnou zprávu jim řeknou o půlnoci

lunatic ( 7. prosince 2014 14:19 )

Jako cynik,domnívám se,mohu doplnit následující - Lidé se s radostí vrátí domů-avšak,nadále hrozí reálné nebezpečí,že se v jejich dosahu objeví nějaký fanatik,který má na těle 10kg plastické trhaviny ... a pokusí se prosadit nějaký ze svých "názorů"

moiaza ( 7. prosince 2014 14:17 )

 Jdou nakrmit kočky, psy a slepice, aby mohli zítra do hotelů a ubytoven znovu. Poděkujte za ten adrenalin Vondrovi a jeho kumpánům.

Zobrazit celou diskusi